Radu Andrei Tudor, îndrăgostit de un preparat tradițional moldovenesc: „Acest fel de mâncare nu lipsește de pe masa de Crăciun”

Data publicării:
EXCLUSIV

Radu Andrei Tudor, prezentatorul NEWSTIME, de la Kanal D2, împărtășește cu cititorii Spectacola cele mai arzătoare dorințe de Crăciun. După un an plin de reușite, vedeta face bilanțul binecuvântărilor și își amintește cu nostalgie de sărbătorile din copilărie. 

Spectacola: Cum te găsim în acest final de an?

Radu Andrei Tudor: Sunt liniștit, fericit, împlinit. Mă bucur foarte mult, pentru că este al doilea Crăciun cu cel mic, David Andrei, și a început să înțeleagă lucruri. A venit Moș Nicolae la el pentru că a fost un copil tare cuminte. Anul acesta este un Crăciun aparte pentru că suntem toți trei și ne vom vedea cu rudele noastre, o să am câteva zile libere și vom fugi până la Piatră Neamț unde vom avea o reuniune de familie. Îmi mai doresc să ajung anul acesta, după foarte mulți ani, în Maramureș, o zona pe care o iubesc foarte mult. Apoi voi reveni la pupitrul NEWSTIME.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Radu Andrei Tudor (@raduandreitudor)

Spectacola: Cu ce te-a surprins 2023? Dacă ar fi să numești cea mai mare bucurie, dar și cea mai mare provocare din acest an, care ar fi acelea?

Radu Andrei Tudor:  A fost un an al schimbărilor pentru mine. A fost anul în care am avut inspirația, curajul și determinarea să fac o schimbare majoră profesională, intrarea în familia Kanal D, după 13 ani. Am descoperit niște oameni tare faini, am îmbrățișat un proiect în care eu cred foarte tare, NEWSTIME. Pe plan profesional, a fost schimbarea majoră. În rest, a fost un an bun pe toate planurile în care le-am bifat tot ce am dorit.

Bucuria este reprezentată de momentele tot mai intense pe care le trăiesc alături de cel mic. Nu am ratat momente cheie din viață lui. La capitolul provocări revin asupra venirii în echipa Kanal D2. Îmi aduc aminte cu emoție prima seară de emisie a Kanal D2, am avut niște emoții foarte mari de parcă în acea zi de 2 aprilie, prezentăm pentru prima dată un buletin de știri. Au fost acele emoții de care noi oamenii de televiziune avem atâta nevoie că să simțim că trăim.

 

Spectacola: Cu ce gânduri, planuri și speranțe intri în noul an?

Radu Andrei Tudor: Îmi doresc foarte mult să dezvolt câteva proiecte în online și sunt fericit că au pornit și că cele care erau deja lansate sunt la un alt nivel acum, mă refer la ceea ce fac pe TikTok. Mi-am făcut un studio și acasă din care explic, aduc completări știrilor special pentru oamenii din online. Am devenit o voce importantă în zona de știri pentru cei care consumă mult online, pe lângă TV. Îmi doresc să ajung în casele a tot mai mulți oameni prin intermediul NEWSTIME, de la Kanal D2, un proiect dedicat nevoilor foarte apropiate ale oamenilor.

 

Spectacola: Dacă ar fi să premiezi o persoană din viața ta, pentru anul care tocmai se încheie, care ar fi aceea și de ce?

Radu Andrei Tudor: Sunt mai multe persoane pe care le-aș premia. În plan personal, clar, coroniță merge spre fiul meu care mă face să zâmbesc zilnic. În plan profesional coroniță merge către Mihai Ghiță România pentru că mi-a deschis noi orizonturi profesionale și m-a susținut la fiecare pas.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Radu Andrei Tudor (@raduandreitudor)

 

 

Spectacola: I-ai scris Moșului în acest an? Care ar fi cea mai arzătoare dorință a ta, în acest Crăciun?

Radu Andrei Tudor: La începutul fiecare luni de decembrie trimit către Laponia niște gânduri; îmi doresc să nu pierd nimic din ceea ce am, să îi știu pe toți cei apropiați sănătoși și să nu pierd armonia pe care am dobândit-o de-a lungul timpului.

 

Spectacola: Cum vei petrece sărbătorile? Care sunt tradițiile care nu lipsesc de la masă de Crăciun?

Radu Andrei Tudor: Exceptând doi ani în care am muncit, fiecare sărbătoare am petrecut-o în familia extinsă. Stăm la o masă foarte mare, sau la două pentru că ne împărțim între două orașe, la care sunt toți prietenii dragi și familia.

Facem un bilaț și cu cele bune și cu cele mai puțîn bune și ne bucurăm de multe zâmbete. Anul acesta voi lucra de Crăciun și mă reîntorc la NEWSTIME pe 1 Ianuarie. Recunosc că sunt îndrăgostit de sarmalele moldovenești, cele făcute cu ciuperci specifice zonei Moldovei. Acest fel de mâncare nu lipsește de pe masa de Crăciun, eu nefiind un carnivor. Mă bucur foarte mult că mi le face bunica mea dragă.

 

Spectacola: Într-un scenariu perfect, cine ți-ai dori să fie alături de tine la masă de Crăciun?

Radu Andrei Tudor: Toată familia, începând cu cel mic, soție, bunica, părinții, fratele meu, nepotul meu și nașii noștri, Andrei Stoica și soția. Așa va fi și în acest an.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Radu Andrei Tudor (@raduandreitudor)

 

Spectacola: Cum arăta Crăciunul copilăriei, ce îți lipsește cel mai mult de atunci și ce ai păstrat și astăzi?

Radu Andrei Tudor: Din frumoasa copilărie cred că…. lipsa responsabilităților. Chiar citeam ceva ce mi-a plăcut; când somnul de amiază devine un lux și nu o obligație, realizezi că ai crescut. Era tare fain când ne punea mama să dormim de amiază, deși atunci ni se părea că suntem pedepsiți, când îl așteptăm pe Moș Crăciun, când ieșeam cu prietenii la colindat, pentru că în zona noastră a Moldovei tradițiile se respectau și încă se mai respectă cu sfințenie. Încă îmi place să văd colindători îmbrăcați în haine populare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel