R. Kelly, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru abuz sexual

Data publicării:
R. Kelly, captură video YouTube/ CBS
Descriere foto: R. Kelly, captură video YouTube/ CBS

Cântărețul american R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru că s-ar fi folosit de statutul său pentru a pune în aplicare o schemă de abuz sexual asupra copiilor și femeilor, relatează BBC. 

În septembrie, un juriu din New York l-a condamnat pe artistul R&B, în vârstă de 55 de ani, pentru infracțiuni de șantaj și trafic sexual.

Originar din Chicago - pe numele său real Robert Sylvester Kelly - artistul a fost, de asemenea, amendat cu 100.000 de dolari. 

Artistul a petrecut deja aproape trei ani după gratii.

În prezent, el se confruntă cu acuzații penale separate în alte trei cazuri.

Kelly - cunoscut pentru melodii de succes precum I Believe I Can Fly și Ignition - a fost găsit vinovat de faptul că, timp de două decenii, s-ar fi folosit de statutul său de vedetă și de sfera sa de influență pentru a ademeni femei și copii pentru a comite abuzuri sexuale.

La pronunțarea sentinței de miercuri, judecătorul districtual Ann Donnelly a declarat că celebritatea a folosit sexul ca pe o armă, forțându-și victimele să facă lucruri de nedescris și lăsându-le cu boli incurabile.

Sentința, a spus ea, va acționa ca un factor de descurajare pentru a nu comite infracțiuni similare în viitor.

Jurații de la procesul lui Kelly din Brooklyn au auzit cum acesta a traficat femei între diferite state americane, ajutat de impresari, agenți de securitate și alți membri ai anturajului său.

De asemenea, instanța a auzit cum Kelly a obținut ilegal documente pentru a se căsători cu cântăreața Aaliyah când aceasta avea 15 ani, în 1994, cu șapte ani înainte ca aceasta să moară într-un accident de avion.


Certificatul, dezvăluit la vremea respectivă, menționa vârsta de 18 ani a lui Aaliyah. Căsătoria a fost anulată câteva luni mai târziu.

Procurorii federali au recomandat ca artistul  să fie condamnat la mai mult de 25 de ani de închisoare, având în vedere gravitatea infracțiunilor sale și "necesitatea de a proteja publicul de alte infracțiuni".

Însă avocații săi au cerut o pedeapsă de 10 ani - minimul obligatoriu pentru condamnarea sa - sau mai puțin.

Aceștia l-au prezentat pe Kelly ca fiind o persoană care a crescut în sărăcie într-o gospodărie plină de violență domestică și care a suferit abuzuri sexuale de la o vârstă fragedă, potrivit BBC. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel