Pune oțet când fierbi ouăle pentru a le vopsi de Paște. Cele mai bune trucuri ca să îți iasă cele mai frumoase ouă!

Sursa foto: unsplash, autor Monika Grabkowska
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Monika Grabkowska

Dacă ești în căutarea unor trucuri pentru vopsirea ouălor de Paște, ești în locul potrivit. Vom face un tur complet, de la originea acestei tradiții, până la modul în care să pictezi ouăle de Paște. Această tradiție plină de culoare este ideală de făcut cu cei mici din casă, se vor distra de minune și este, de asemenea, o mare oportunitate pentru ei să învețe originea și istoria ouălor de Paște.

Originea ouălor de Paște

 

Primii creștini considerau oul ca un simbol al învierii lui Iisus. În Evul Mediu, când a sosit Paștele, ouăle (majoritatea de pui sau rață) erau vopsite în roșu.

Odată cu trecerea timpului, s-a menținut acest obicei de a conserva, vopsi și dărui ouă. La inceputul secolului al XIX-lea, în unele țări precum Germania, Franța și Italia au apărut primele ouă de ciocolată cu o surpriză în interior. La început, aceste ouă erau adesea pictate în culori foarte strălucitoare care reprezentau lumina soarelui.

În zilele noastre, în unele țări precum Italia, când sosește Duminica Floriilor, multe familii aduc ouă la Biserică pentru a le binecuvânta și a le consuma în Duminica Paștelui. În alte locuri însă, precum Statele Unite, copiii s-au distrat, căutând oul de ciocolată ascuns anterior. În mod normal, înăuntru aveau mai multe bunătăți.

 

Astfel, această tradiție amuzantă și curioasă se menține și astăzi. Și tot mai multe familii își vopsesc sau pictează ouăle împreună cu ajutorul celor mici, întrucât este o ocazie cu totul specială de a putea petrece în familie. Din acest motiv, vă încurajăm să vă vopsiți ouăle pentru Paște, iar pentru aceasta, vă vom învăța cum.

Cum să vopsești ouăle de Paște?

 

De sărbători, trebuie să gătiți mai multe ouă deodată, ale căror coji pot să spargă adesea în timpul gătitului. Există un mic truc despre cum să păstrați coaja intactă.

Primul lucru pe care trebuie să-l alegem este numărul de ouă pe care urmează să le vopsim (între 10-12 ouă) este în regulă. Asigurați-vă că are aceeași dimensiune. 

Pregătiți un recipient adânc de gătit și oțet de masă. Scoateți ouăle din frigider și lăsați-le să se încălzească la temperatura camerei.

Turnați apă caldă într-o cratiță astfel încât să acopere ouăle cu cinci centimetri deasupra. Pune oala la foc mic și adu la punctul de fierbere.

Apoi adăugați oțet, opriți aragazul și acoperiți. Lăsați ouăle în apă timp de 12 minute. Scoateți cu grijă ouăle cu o lingură cu fantă și clătiți sub apă rece! Veți avea coaja perfectă pentru a le vopsi.

Citește continuarea pe STIRI DIASPORAGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 19 apr 2022, 22:23 | Categorie: Lifestyle
Get it on App Store Get it on Google Play