Pune o lămâie pe noptieră, când dormi. „Obiceiul acesta te poate salva în multe situații“, explică un psiholog

Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă pui o lămâie lângă patul tău? Iată un truc ieftin și la îndemână, care te poate salva din multe situații.

De ce pun unii oameni o lămâie lângă pat? Cum poate fi utilă? Aflăm beneficiile acestui obicei de la un psiholog și un medic.

Dacă există cineva care are o mulțime de admiratori, acela este lămâia. Citricele aromatice sunt folosite în diferite scopuri: se beau cu apă pe stomacul gol, se adaugă la ceai, la mâncăruri și la "elixir-uri" medicinale. Dar beneficiile fructului nu se opresc aici; parfumul său plăcut și proaspăt are multe beneficii pentru sănătate. De aceea, unii oameni își pun o bucată de lămâie lângă pat. Dar este cu adevărat sănătos?

 

Pune o lămâie pe noptieră, când dormi

 


Veronica Tyurina, psiholog și consultant, spune că aroma de citrice ajută la calmarea ușoară și naturală a sistemului nervos, pentru a vă aduce o stare de calm și seninătate în cap. Lămâia conține multe componente biologic active: acizi citrici și ascorbic, polifenoli, vitamine și bioflavonoide, denumite colectiv vitamina P. Oamenii folosesc citricele pentru febră, hipertensiune arterială, obezitate, grețuri matinale și multe alte afecțiuni. Cei mai descurcăreți își pun lămâie pe noptieră pentru a-i ajuta să doarmă mai bine și să se trezească mai ușor. Iată și celelalte efecte pe care le observă.

 

Citește continuarea pe STRIDIASPORAGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 02 feb 2022, 10:34 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience