Psihologul Laura Maria Cojocaru: 5 roluri majore pe care le joacă oamenii care fac parte din viețile noastre

Data publicării:
Poveste de dragoste, foto Unsplash/ autor: Everton Vila
Descriere foto: Poveste de dragoste, foto Unsplash/ autor: Everton Vila

Persoanele care ne înconjoară joacă un rol foarte important în viața noastră. Partea bună rezidă din faptul că nu suntem toți la fel și, astfel, ne putem îmbunătăți continuu învățând unii de la alții, arată psihologul Laura Maria Cojocaru. Iată care sunt rolurile pe care le joacă cei din jurul nostru:

Unii oameni care trec prin viața noastră ne pot fi mentori, alții pot fi îndrumați de noi. Practic, în fiecare etapă a vieții, fiecare dintre noi avem câte un dar de oferit celor din jur, fie el conștient sau nu. Pe unii îi numim prieteni pentru că petrecem mult timp împreună și ne împărtășim secretele, alții au alte roluri față de noi: membrii familiei, partener de viață, coleg de școală sau de serviciu etc.

În opinia cunoscutului psiholog român Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI), atunci când suntem copii credem că toți cei care intră în viața noastră vor rămâne pentru totdeauna și, o parte din noi, continuă mereu să-și dorească asta. 

„Este firesc să ne dorim continuu feedback-ul celorlalți legat de faptul că suntem bine așa cum suntem. Acest feedback înseamnă atenție, acceptare, iubire, prietenie, iertare, recunoștință, susținere emoțională. Acceptarea faptului că, totul în viață se schimbă, deci și noi și ceilalți, duce la o adaptare mai ușoară la transformări și la a înțelege că viața este o bucurie, o binecuvântare”, explică Laura Maria Cojocaru.

Totodată, psihologul crede că oamenii din viețile noastre îndeplinesc 5 roluri: rolul convenabi, rolul situațional, rolul obligatoriu, rolul „îmi permite să fiu EU” și rolul „am nevoie”.

Află care sunt cele 5 roluri pe care le îndeplinesc oamenii din viața noastră pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel