Protest în lenjerie intimă. Fostele însoțitoare de bord de la Alitalia s-au dezbrăcat în centrul Romei VIDEO

Data publicării:

Zeci de foste însoțitoare de bord ale companiei aeriene italiene Alitalia s-au dezbrăcat miercuri de uniforme, purtând doar lenjerie intimă, în timpul unui protest în centrul Romei.

Aflată de mult timp în probleme financiare, compania aeriană italiană, veche de zeci de ani, a efectuat ultimul său zbor pe 14 octombrie.

O nouă companie aeriană, ITA, a început să zboare a doua zi, folosind unele dintre avioanele Alitalia.

Aceasta a cumpărat, de asemenea, marca Alitalia, dar preia mai puțin de 3.000 din cei 10.000 de angajați ai Alitalia.

Reprezentanții sindicatului spun că cei care vor lucra pentru ITA sunt angajați la salarii semnificativ mai mici, potrivit Euronews.


„Ne-au jupuit. Astăzi, sau mai bine spus pe 15 octombrie, ne-au luat pielea de pe noi. A ne lua uniforma înseamnă a ne lua totul. Pentru noi această uniformă ne reprezintă în lume și am purtat-o mereu cu mare mândrie”, a declarat o fostă însoțitoare de zbor a companiei Alitalia.


50 de foste angajate au protestat în centrul Romei

50 de foste însoțitoare de bord ale companiei Alitalia s-au dezbrăcat de uniforme, în centrul Romei, în semn de protest, pentru a arăta impactul devastator pe care l-a avut desființarea companiei aeriene, notează ABC News.

 

„Suntem aici pentru a ne exprima în primul rând durerea, dar și solidaritatea față de toți colegii noștri, și cei care au fost primiți de ITA și care au fost obligați să semneze un contract umilitor”, a declarat o fostă angajată pentru ziarul italian Corriere della Sera. 


Odată un jucător important în industria transportului aerian european, în ultimii ani Alitalia a avut de suferit de pe urma competiţiei trenurilor de mare viteză şi a transportatorilor low-cost, care au diminuat cota de piaţă şi profiturile sale.

În 2019, compania a deservit sute de destinaţii din întreaga lume, transportând aproximativ 20 de milioane de pasageri de la hubul său principal din Roma şi de la alte aeroporturi din Italia.

De la începutul pandemiei, Alitalia a înregistrat un declin semnificativ al serviciilor, ceea ce a avut ca rezultat pierderi operaţionale.

În 2017, Alitalia a fost plasată sub administrare specială, după ce salariaţii au respins un plan de restructurare ce viza reducerea efectivelor şi a salariilor. Compania supravieţuieşte datorită creditelor acordate de statul italian



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel