Produsele de post care trebuie evitate și care sunt alternativele sănătoase ale acestora. Popescu: Începi să te obișnuiești, gusturile se educă

Data publicării:
Mâncare de post
Descriere foto: Mâncare de post

Postul alimentar, fie că vorbim de cel religios, menit să aducă pacea interioară, fie că vorbim pur și simplu de ceea ce specialiștii în nutriție numesc post parțial, poate fi considerat ca o formă de detoxifiere prin renunțarea pe o anumită perioadă la anumite alimente.

Cum piața este plină de tot felul de alimente de post, trebuie să fim atenți și la acestea, că nu toate produsele de post pot să ne și facă bine.

Produsele de post, de evitat

În acest sens, nutriționistul Mario Popescu a făcut o listă cu alimentele de post pe care ar fi indicat să le evităm, dar și cu pot fi acestea înlocuite astfel încât să nu simțim postul ca pe o corvoadă foarte mare, dar mai ales pentru a nu ne priva organismul de minerale, vitamine și nutrienți.

Pâinea albă

Astfel, în ”capul listei” se află pâinea albă, ”pâinea noastră cea de toate zilele”.

Aceasta poate fi înlocuită cu orice sortiment de pâine din făină integrală, iar nutriționistul subliniază că ”trebuie să avem grijă să fie pâine cu 100% făină integrală, dar nu pâine neagră.

În comerț sunt și variante de pâine neagră, care nu este altceva decât făcută cu coloranți, care fac mai mult rău decât bine”, a declarat Mario Popescu la Vorbește lumea de la Pro TV, adăugând că pentru un gust mai plăcut al pâinii integrale este suficient să o prăjim., în acest mod pâine devenind și mai ușor de tolerat, dar și mai gustoasă.

Dacă în urma postului doriți să și scăpați de câteva kilograme, nutriționistul atrage atenția cu privire asupra alimentele cu un conținut de făină albă, inclusiv pastele făinoase, dar și a orezului alb, despre care spune că ”au o încărcătură glicemică foarte mare și impactează foarte mult glicemia, iar o glicemie crescută pe un termen foarte lung înseamnă creșterea incidenței bolilor cardiovasculare, dar și că luăm kilograme în plus și avem grăsimea aceea nedorită (n.r. grăsimea viscerală).

De aceea, toate aceste sortimente de cereale rafinate ar trebui să le înlocuim cu variante integrale.

De exemplu, orezul brun putem să îl amestecăm cu legume sau cu mazăre și astfel să obținem o masă cu un profil complet de aminoacizi, cu proteine complete, ceea ce ne oferă carnea”, a mai spus nutriționistul. citește mai departe pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel