Producţia documentarului despre istoria formaţiei Led Zeppelin a fost finalizată

Data publicării:
Led Zeppelin, foto Facebook
Descriere foto: Led Zeppelin, foto Facebook

Bernard MacMahon, regizorul seriei de documentare ''American Epic'', a dezvăluit titlul mult aşteptatului său film despre istoria formaţiei Led Zeppelin. Producţia a fost finalizată, iar filmul documentar se va intitula ''Becoming Led Zeppelin''.

Proiectul, care a fost anunţat pentru prima dată în 2019, oferă un acces fără precedent la formaţie, marcând prima şi singura dată când grupul a participat la realizarea unui documentar în istoria sa de peste 50 de ani. Cu toate că documentarul din 1976 ''The Song Remains the Same'' s-a concentrat asupra formaţiei, acesta a fost în mare parte un film-concert dintr-o serie de spectacole susţinute pe arena Madison Square Garden în 1973.

'''Becoming Led Zeppelin' este un film despre care nimeni nu credea că ar putea fi realizat'', a declarat MacMahon.

''Ascensiunea meteorică a trupei spre celebritate a fost rapidă şi, practic, nedocumentată. În urma unei intense documentări pe întreg globul şi a multor ani de restaurare a arhivei vizuale şi audio găsite, această poveste poate fi în sfârşit spusă'', a adăugat regizorul.

Data de lansare a filmului documentar nu a fost deocamdată stabilită, notează Agerpres. 

Filmul include interviuri noi cu Jimmy Page, Robert Plant şi John Paul Jones, precum şi interviuri rare, de arhivă, cu regretatul John Bonham, care a murit în 1980.

Pelicula include înregistrări video şi fotografii nepublicate anterior şi fragmente audio din piesele trupei şi ale altor artişti care i-au influenţat sunetul.

La momentul la care proiectul a fost anunţat, Page a declarat: ''Când am văzut tot ceea ce a făcut Bernard, atât vizual cât şi sonor, în realizarea remarcabilă care este 'American Epic' am ştiut că el va fi cel îndreptăţit să ne spună povestea''.


Înfiinţată la Londra în 1968, trupa britanică Led Zeppelin s-a remarcat de-a lungul timpului prin piese de succes precum ''Stairway to Heaven'', ''Good Times Bad Times'' sau ''The Immigrant Song'' şi este considerată una dintre cele mai influente formaţii rock din istoria muzicii.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel