Producţia Disney ''Jungle Cruise'' debutează pe primul loc în box-office-ul nord-american

Data publicării:
Disney's Jungle Cruise, captura foto Youtube/ sursa Walt Disney Studios
Descriere foto: Disney's Jungle Cruise, captura foto Youtube/ sursa Walt Disney Studios

Filmul de aventuri cu tente nostalgice ''Jungle Cruise'', prezentat în premieră pe marile ecrane din America de Nord în acest weekend, a adus Disney în fruntea box-office-ului nord-american, cu încasări de 34,2 milioane de dolari. 

Inspirat de o atracţie din parcurile de distracţii Disney, filmul urmăreşte aventurile Dr. Lily Houghton, interpretată de Emily Blunt şi a fratelui ei (Jack Whitehall) în pădurea tropicală amazoniană.

 

Cei doi apelează la serviciile unui carismatic proprietar de ambarcaţiune (Dwayne "The Rock" Johnson) pentru a naviga pe Amazon în căutarea unui copac cu misterioase puteri vindecătoare.

 

Filmul fantastic medieval ''The Green Knight'', distribuit de A24, s-a plasat pe locul al doilea, cu încasări de 6,78 milioane de dolari, în primul său weekend în cinematografe. Personajul principal al peliculei bazate pe un roman cu cavaleri din secolul al XIV-lea este Sire Gauvin (Dev Patel), nepotul regelui Arthur.

 

La mică distanţă în clasament se află ''Old'', noul thriller cu accente fantasy regizat de cineastul M. Night Shyamalan, care a ocupat weekendul anterior primul loc în box-office-ul nord-american şi care a acumulat la sfârşitul săptămânii care tocmai s-a încheiat 6,76 milioane de dolari. Filmul Universal, cu Gael Garcia Bernal şi Vicky Krieps, prezintă povestea unei familii rămase blocate pe o plajă, unde turiştii suferă o îmbătrânire ultra-accelerată.

 

Pe locul al patrulea se află filmul cu super-eroi produs de compania Marvel ''Black Widow'', cu Scarlett Johansson în rol principal, producţie care a adăugat la încasările totale 6,4 milioane de dolari.

 

În încheierea clasamentului cu primele cinci poziţii se situează un alt nou-venit, ''Stillwater'', al Focus Features, care a obţinut 5,1 milioane de dolari. Lungmetrajul este centrat pe lupta unui tată american (Matt Damon) care călătoreşte în Franţa pentru a-şi ajuta fiica, încarcerată pentru o crimă despre care susţine că nu a comis-o, notează Agerpres. 

 

Topul 10 din box office-ul nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:

 

6 - ''Space Jam: A New Legacy'' (4,3 milioane de dolari)

7 - ''Snake Eyes'' (4 milioane de dolari)

8 - ''Fast & Furious 9'' (2,7 milioane de dolari)

9 - ''Escape Room: Tournament of Champions'' (2,2 milioane de dolari)

10 - ''The Boss Baby: Family Business'' (1,3 milioane de dolari). Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel