Privitul la televizor, asociat cu formarea de cheaguri de sânge potențial FATALE. STUDIU

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Luați pauze dese atunci când vă uitați la televizor pentru a evita formarea cheagurilor de sânge, atrag atenția oamenii de știință. Avertismentul vine în momentul în care un studiu arată că privitul la televizor timp de patru ore pe zi sau mai mult este asociat cu un risc cu 35% mai mare de formare de cheaguri de sânge, comparativ persoane care se uită la TV mai puțin de 2,5 ore.

Studiul care arată că privitul la televizor mai mult de patru ore pe zi este asociat cu formarea de cheaguri de sânge potențial  FATALE a fost publicat astăzi în prestigiosul European Journal of Preventive Cardiology , care este un jurnal al Societății  Europene de Cardiologie. 

„Descoperirile studiului nostru arată, de asemenea, că a fi activ fizic nu elimină riscul crescut de formare de cheaguri de sânge asociat cu vizionarea prelungită la televizor”, a spus autorul principal, dr. Setor Kunutsor, de la Universitatea din Bristol, din Marea Britanie. 

„Dacă ai de gând să te uiți mult la televizor, trebuie să iei pauze dese. Te poți ridica la fiecare 30 de minute sau să folosești o bicicletă medicinală. Și evită să combini televizorul cu gustările nesănătoase”, a recomandat acesta. 

Studiul a examinat asocierea dintre uitatul la TV și tromboembolismul venos (TEV). TEV include emboliile pulmonare (acele cheaguri de sânge care se formează sau ajung în plămâni producând adevărate dezastre) și tromboza venoasă profundă (cheagurile de sânge care înfundă o venă profundă, de obicei la nivelul picioarelor, și care pot călători în plămâni unde provoacă embolie pulmonară).

 

Citește continuarea pe DC MEDICAL 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel