Prinţul Philip a părăsit spitalul după o intervenţie chirurgicală cardiacă. Cum se simte acum soțul reginei Elisabeta a II-a

Data publicării:
Prințul Philip, sursă: captură YouTube/ The Royal Family
Descriere foto: Prințul Philip, sursă: captură YouTube/ The Royal Family

Prinţul Philip, soţul în vârstă de 99 de ani al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost externat.

Prinţul Philip, soţul în vârstă de 99 de ani al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost externat marţi, la o lună după ce a fost spitalizat la Londra pentru tratarea unei infecţii şi după ce a suportat cu succes o intervenţie chirurgicală cardiacă, potrivit Agerpres.

Ducele de Edinburgh s-a întors la Castelul Windsor, situat la vest de Londra, unde locuieşte alături de regina Elisabeta a II-a.

Prinţul Philip, duce de Edinburgh, a fost internat pentru prima dată pe 16 februarie la King Edward VII Hospital din Londra pentru tratarea unei infecţii.

La începutul lunii martie, el a fost mutat la spitalul St. Bartholomew din capitala britanică, unde a suportat cu succes o intervenţie chirurgicală realizată pentru a trata o afecţiune cardiacă.

Prinţul Philip a doborât în 2009 recordul de longevitate al consorţilor monarhilor britanici, deţinut de Charlotte, soţia regelui George al III-lea. El s-a retras din viaţa publică în august 2017, după ce a onorat peste 22.000 de angajamente publice oficiale de la ascensiunea pe tron a soţiei lui, în 1952.

Prinţul a fost spitalizat în mai multe rânduri din 2017, cel mai recent în decembrie 2019 pentru ''probleme de sănătate preexistente''.

În ianuarie 2019, Philip a fost implicat într-un spectaculos accident rutier după ce automobilul pe care îl conducea, un model Land Rover, s-a răsturnat în urma coliziunii cu un alt vehicul care ieşea de pe o alee a domeniului Sandringham. Prinţul nu a fost rănit, dar a renunţat apoi să se mai urce la volan.

Din cauza pandemiei de coronavirus, prinţul Philip şi-a petrecut o mare parte din ultimul an în izolare la palatul Windsor, alături de regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, singura ieşire fiind un sejur estival la castelul scoţian Balmoral, una dintre reşedinţele regale. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel