Prinţul Harry vorbeşte despre cum l-a afectat moartea mamei sale: "Poţi să te simţi singur, poţi să fii trist, supărat sau să te simţi rău”

Data actualizării: | Data publicării:
Printul Harry, captură foto Youtube
Descriere foto: Printul Harry, captură foto Youtube

Prinţul Harry vorbeşte despre "golul interior uriaş" lăsat de pierderea mamei sale, Diana, în 1997, în prefaţa unei cărţi adresată copiilor lucrătorilor sanitari, care şi-au pierdut părintele sau o fiinţă dragă în timpul pandemiei de COVID-19.

Ducele de Sussex, în vârstă de 36 de ani şi care în prezent trăieşte în SUA alături de soţia sa, Meghan, şi de fiul lor, Archie, a mărturisit că pe măsură ce a trecut timpul acest gol s-a umplut cu "iubire şi sprijin" şi le-a transmis copiilor că se "vor simţi mai bine şi mai puternici", când vor fi pregătiţi să vorbească despre acest lucru.

Harry, care aşteaptă să devină tată pentru a doua oară, a explicat că la început nu a vrut să creadă sau să accepte moartea mamei sale, care a decedat un tragic accident de maşină la Paris, dar l-a ajutat să ştie că "spiritul, dragostea şi amintirile ei" vor dura de-a lungul timpului, notează Agerpres.

"Poţi să te simţi singur, poţi să fii trist, supărat sau să te simţi rău. Aceste sentimente vor dispărea", scrie fiul cel mic al prinţului Charles şi Diana de Wales, care a elogiat munca depusă de cei care şi-au dedicat viaţa "ajutorării celorlalţi".

Cartea intitulată "Hospital by the Hill", scrisă de Chris Connaughton şi cu ilustraţii realizate de Fay Troote, spune povestea unui copil a cărui mamă moare în timp ce lucra în prima linie la un spital în timpul crizei de COVID-19.

Promovată de organizaţia de ajutorare a copiilor "Simon says", cartea va fi dăruită tuturor celor care şi-au pierdut o fiinţă dragă în sectorul medical, ca parte a evenimentelor prilejuite de Ziua Naţională a Reflecţiei, marcată pe 23 martie în Marea Britanie pentru a comemora un an de la primul lockdown naţional impus de pandemia de coronavirus. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel