Prinţul Charles şi soţia lui vor petrece Crăciunul alături de regina Elisabeta a II-a la Castelul Windsor

Data publicării:
Regina Elisabeta a II-a, captură foto Youtube/ sursa The Royal Family
Descriere foto: Regina Elisabeta a II-a, captură foto Youtube/ sursa The Royal Family

Prinţul Charles şi soţia lui, Camila, ducesă de Cornwall, vor petrece Crăciunul alături de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii la Castelul Windsor, a anunţat joi purtătorul de cuvânt de la Clarence House, reşedinţa oficială a prinţului de Wales.

Suverana va petrece în Castelul Windsor primul Crăciun după moartea soţului ei, prinţul Philip - decedat în aprilie -, în loc să călătorească spre domeniul regal Sandringham, aşa cum proceda de obicei în fiecare an.

Regina Elisabeta a II-a nu va rămâne însă singură şi va fi vizitată de membri ai familiei regale pe durata sărbătorilor, inclusiv de prinţul Charles şi Camilla în ziua de Crăciun.

Suverana britanică a luat decizia de a rămâne în Castelul Windsor ca o măsură de precauţie în urma creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

Ea şi prinţul Philip au petrecut şi Crăciunul din 2020 tot la Castelul Windsor, unde au rămas în carantină pe durata perioadei de lockdown naţional din Marea Britanie.

De obicei, monarhul britanic îşi primea familia la reşedinţa sa regală Sandringham din comitatul Norfolk pe durata sărbătorilor de iarnă, unde mulţimi numeroase de spectatori se reuneau pentru a-i saluta şi urmări pe membrii familiei regale în timp ce aceştia mergeau să asiste în ziua de Crăciun la slujba religioasă oficiată în biserica St. Mary Magdalene.

Deocamdată, casa regală britanică nu a anunţat locul în care vor petrece Crăciunul din acest an prinţul William şi soţia lui, Kate.

Săptămâna trecută, regina Elisabeta a II-a a anunţat că a renunţat să mai găzduiască în acest an tradiţionalul prânz de Crăciun pe care îl organiza pentru familia sa, care ar fi trebuit să aibă loc marţi.

Suverana britanică, în vârstă de 95 de ani, şi-a pierdut soţul, prinţul Philip, cu care a fost căsătorită timp de peste 73 de ani, în data de 9 aprilie. Funeraliile ducelui de Edinburgh au avut loc la Castelul Windsor într-un cadru privat şi în condiţii stricte de carantină din cauza restricţiilor impuse de autorităţile britanice în timpul pandemiei de coronavirus.

În luna octombrie a acestui an, regina Marii Britanii a rămas internată pentru o noapte într-un spital londonez unde a efectuat un set de analize preliminare, iar medicii i-au recomandat apoi să renunţe la o parte dintre îndatoririle sale publice şi să se odihnească, relatează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel