Prinţesa Maria de Liechtenstein a încetat din viaţă

Data publicării:
Prințesa Maria. foto Casa de Liechtenstein/ Instagram
Descriere foto: Prințesa Maria. foto Casa de Liechtenstein/ Instagram

Prinţesa Maria, soţia Principelui de Liechtenstein Hans-Adam al II-lea, a încetat din viaţă sâmbătă la vârsta de 81 de ani, după ce a suferit un atac cerebral la începutul acestei săptămâni, a anunţat Casa de Liechtenstein într-un comunicat.

Prinţesa Maria a suferit un atac cerebral miercuri şi a decedat la spital sâmbătă după-amiază. Familia s-a reunit în jurul ei şi, după ce a primit ultimele sacramente, ea ''a decedat paşnic şi cu o mare încredere în Dumnezeu'', se precizează în comunicat.

„Familia ei a fost alături de ea când a decedat în spitalul din Grabs, Elveția, și a murit în pace și cu mare încredere în Dumnezeu, după ce a primit sfintele sacramente.

Prințesa Marie și Prințul Hans-Adam au în total patru copii împreună și au, de asemenea, 15 nepoți.

Marie s-a născut la 14 aprilie 1940 la Praga, fiind al patrulea dintre cei șapte copii ai contelui Ferdinand Carl Kinsky de Wchinitz și Tettau și ai soției sale, contesa Henriette, născută contesă de Ledebur-Wicheln. Logodna ei cu Prințul moștenitor de Liechtenstein, vărul ei de gradul al doilea îndepărtat, a fost anunțată în 1965. S-au căsătorit la 30 iulie 1967 la biserica Sfântul Florin din Vaduz”, a transmis Casa de Liechtenstein pe rețelele de socializare

Prinţesa consoartă, ca şi soţul ei, se retrăsese în mare parte din viaţa publică din Liechtenstein, un mic principat între Austria şi Elveţia, având o populaţie de aproape 40.000 de locuitori.

Principele Hans-Adam al II-lea, care a preluat regenţa în 1989, a încredinţat în 2004 gestionarea afacerilor principatului fiului său cel mare, Prinţul Alois, potrivit Agerpres. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by European Royal Families (@europeroyals)

.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel