Provocările care ți-au fost sortite în această viață, potrivit astrologiei. Destin sau liber arbitru? Cum faci față obstacolelor

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto> unsplash, autor Olga Doganoc
Descriere foto: Sursa foto> unsplash, autor Olga Doganoc

Astrologia ne învață că avem cu toții un scop și lecții de viață care trebuie învățate pentru a ne atinge potențialul maxim.  Atunci când vine vorba de a afla scopul vieții tale, există mulți factori de luat în considerare.

Care sunt cele patru cadrane în astrologie?

În astrologie există 12 case, fiecare reprezentând un aspect diferit al vieții noastre. Deși fiecare casă are o semnificație separată, atunci când sunt grupate în cadrane, fiecare casă separată se referă la o temă mai largă.

Primul cadran include casele 1-3. Al doilea cadran include casele 4-6, iar al treilea cadran include casele 7-9. Al patrulea cadran este compus din casele 10-12. După cum explică astrologul evolutiv și intuitiv Taryn Bond pe TikTok, astrologia cuadranturilor îți poate oferi o perspectivă asupra "celor mai mari provocări din viața ta". Cadranele din astrologie dezvăluie provocările pe care ești menit să le depășești în această viață.

"Uită-te la harta ta și vezi unde ai cele mai multe planete", explică Bond. Orice secțiune a hărții are majoritatea planetelor va fi centrul atât al provocărilor, cât și al realizărilor tale în lume.

Primul cadran: descoperirea de sine

Dacă aveți o majoritate de planete în primul cadran, înseamnă că această viață se concentrează asupra voastră. Acest lucru nu înseamnă că sunteți un individ egocentric. Este posibil ca în viețile anterioare să fi fost concentrat asupra altora, ceea ce a dus la provocări în această viață care afectează corpul fizic, aspectul, stima de sine și posesiunile. Mediul tău direct va fi foarte semnificativ în viața ta. Acest cuadrant este porțiunea subiectivă și personală a hărții, iar o preponderență a planetelor aici tinde să facă individul mai subiectiv și mai privat.

Al doilea cadran: familia

Dacă există mai multe planete în cel de-al doilea cadran al hărții se acordă o importanță mai mare relațiilor familiale și altora care nu au fost alese în mod conștient, cum ar fi părinții, familia apropiată și frații. Acesta este, de asemenea, cvadrantul hărții care îți guvernează proprii copii și colegii de muncă și toate persoanele din mediul apropiat, precum și modul în care te raportezi la ei și ei la tine.  Aceste persoane sunt orientate de obicei către ceilalți și, în acest sens, viața lor pare adesea să fie formată și, în anumite privințe, dictată de alții.

Al treilea cadran: relațiile

Cel de-al treilea cadran al diagramei se ocupă de interacțiunea ta cu ceilalți pe care îi cauți în viață și de consecințele interacțiunilor tale cu aceștia. În acest caz, lecțiile de viață vin prin parteneriate pe termen lung, căsătorie, relații romantice, relații contractuale și parteneriate împreună cu parteneriate de muncă și colegi de muncă. Acest cuadrant se ocupă, de asemenea, de persoanele cu care împarți banii și finanțele, de educația superioară și de persoanele pe care le întâlnești pe acest tărâm, de relațiile la distanță și în străinătate, precum și de rezultatele acestor relații și de impactul lor asupra ta în bine sau în rău.

Cel de-al patrulea cadran: transcendența de sine

Cel de-al patrulea sau ultimul cadran al hărții se ocupă de auto-transcendența.

Deși această secțiune a hărții se ocupă de tine, ea se ocupă și de rezultatele interacțiunilor tale în lume și de impactul a ceea ce realizezi. Aceasta ar include cariera și persoana ta publică și orice moștenire pe care o poți lăsa în lume. Accentul va fi pus pe lucrurile pe care le creați personal și pe cele pe care le oferiți înapoi în lume, împreună cu rezultatele. Aceasta este, de asemenea, secțiunea hărții care guvernează propria ta conștiință în afara ego-ului, care poate fi dobândită prin meditație, droguri, vise și alte căutări metafizice sau spirituale. Persoanele cu o preponderență de planete în cvadrantul al treilea și al patrulea tind să fie mai sociale și mai obiective și au o preocupare mai mare pentru evenimentele exterioare.

Este vorba de soartă sau de liberul arbitru?

În timp ce cadranele hărții ne arată pe ce domenii ale vieții ne vom axa, unii cred că sunt responsabili de propria viață, iar alții simt că urmează o cale care le este "sortită". Există o modalitate rapidă de a determina dacă îți vei trăi viața cu sentimentul că ești responsabil de propriul destin sau dacă viața ta este prestabilită.

Dacă tragi o linie care trece exact prin mijlocul hărții - casa a zecea/mijlocul cerului până la CI, casa a patra - exact pe mijloc, vei avea o predominanță de planete fie pe partea stângă, fie pe partea dreaptă.

Dacă aveți mai multe planete în jumătatea stângă a hărții (sau în cadranele 1 și 2), aveți în general sentimentul că "soarta" dumneavoastră este în mâinile altora. Acest lucru se poate datora în parte faptului că aceste cuadrante sunt mai orientate spre ceilalți, astfel încât ne obișnuim să luăm mai mult în considerare dorințele celorlalți, spre deosebire de a acționa independent.

Dacă aveți mai multe planete în partea dreaptă sau vestică, sau în casele 7-12, este posibil să simțiți, în general, că sunteți în controlul propriului destin, deoarece accentul este pus mai mult pe lume și pe ceea ce lăsăm lumii, precum și pe oamenii cu care alegem personal să ne asociem, spre deosebire de familia sau triburile în care ne-am născut. 

Această tehnică simplă ne colorează adesea opiniile despre soartă sau despre capacitatea noastră de a ne controla propria viață. Uneori, planetele sunt împărțite destul de egal și, dacă acesta este cazul, veți avea impresia că viața voastră este parțial rezultatul propriilor eforturi și parțial destinul.

În timp ce astrologia modernă înclină de obicei spre psihologia individului și spre modul în care gândurile și acțiunile noastre personale dictează rezultatele vieții noastre, astrologia tradițională are adesea o abordare mai degrabă fatală, potrivit yourtango.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel