Prințul Harry, despre prejudecăți:" Mi-a trebuit să trăiesc o zi în pielea soției mele"

Data publicării:
British GQ, captură youtube.com
Descriere foto: British GQ, captură youtube.com

Prințul Harry a vorbit într-un interviu despre prejudecăți, dar și despre importanța educării asupra rasismului.

În calitate de membru al familiei regale britanice, prințul Harry habar n-avea că există o prejudecată inconștientă:"Din părerea mea inconștientă, având înțelegerea mea,  și educația pe care am avut-o, habar n-aveam ce este", a recunoscut ducele de Sussex activistului Patrick Hutchison în timpul unui apel video, așa cum a raportat luni British GQ.

Harry, care este al șaselea rând la tron, a dezvăluit că a devenit mai conștient de problema rasismului, mai ales după ce s-a căsătorit cu soția sa Meghan Markle, în vârstă de 39 de ani, care este biracială.

„Habar n-aveam că există”, a continuat tânărul de 36 de ani. „Și apoi, cât de trist este să spun, mi-au trebuit mulți, mulți ani să-mi dau seama, mai ales să trăiesc o zi sau o săptămână în pielea soției mele”.

Vorbind de la casa sa din Santa Barbara, California, Harry a mai spus: „Nimeni nu dă vina pe nimeni. Acesta este modul în care îl privesc. Nimeni nu arată cu degetele. Nu poți arăta cu degetele, mai ales când vine vorba de prejudecăți inconștiente. Dar odată ce îți dai seama sau te simți puțin incomod, atunci îți revine sarcina de a ieși și de a te educa, pentru că ignoranța nu mai este o scuză ”.

De când s-a retras în calitate de regi superiori și s-a mutat în America de Nord, ducele și ducesa de Sussex au vorbit despre aspecte pe care doreau să le evidențieze, inclusiv inegalitatea rasială.

Harry a subliniat importanța faptului că oamenii se educă despre cum să fie antirasiști.

„Pentru mine, este vorba de o perspectivă mai diversă, altfel doar perpetuați această prejudecată”, a explicat el. „Și cred că unul dintre cele mai periculoase lucruri sunt persoanele aflate în poziția de putere, fie că este vorba de politică sau dacă este vorba de mass-media, dacă nu ești conștient de propria ta prejudecată și nu ești conștient de cultura din sistemul tău atunci cum vom progresa vreodată? Cum vom ajunge vreodată în acel moment în care există mai multă corectitudine? Pentru că nu este un joc cu sumă zero, nu? Toată lumea beneficiază dacă comunitatea neagră este tratată așa cum ar trebui tratată” , a mai spus acesta.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel