Primul ''tweet'' al lui Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, vândut cu 2,9 milioane de dolari ca NFT

Data publicării:
Twitter, foto Unsplash/ autor: Claudio Schwarz |
Descriere foto: Twitter, foto Unsplash/ autor: Claudio Schwarz |

Directorul general al Twitter, Jack Dorsey, a vândut luni primul său ''tweet'' sub formă de NFT în schimbul unei sume cu puţin peste 2,9 milioane de dolari.

Tweet-ul este sub formă de jeton nefungibil (NFT), o formă de activ digital unic ce a explodat în popularitate până acum în 2021.

Fiecare NFT are propria semnătură digitală dintr-un blockchain, care serveşte ca registru public, permiţând oricui să verifice autenticitatea şi proprietatea activului.

Tweet-ul "just setting up my twttr" ("tocmai îmi configurez contul de twttr") - a fost primul tweet scris de Dorsey, la 21 martie 2006.

NFT-ul a fost vândut prin licitaţie pe o platforma numită Valuables, deţinută de compania americană Cent.

A fost cumpărat prin intermediul criptomonedei Ethereum pentru 1630.5825601 ETH, cu o valoare de 2.915.835,47 de dolari la momentul vânzării, a confirmat Cameron Hejazi, CEO şi cofondator al Cent.

Cent a confirmat că identitatea cumpărătorului este Sina Estavi. Potrivit profilului său de Twitter, @sinaEstavi, Sina Estavi este în Malaezia şi este CEO al companiei blockchain Bridge Oracle.

Estavi a declarat pentru Reuters că este "recunoscător" atunci când i s-a cerut un comentariu despre achiziţie.

Dorsey primeşte 95% din încasările obţinute în urma vânzării, iar Cent primeşte 5%.

La 21 martie 2021, s-au împlinit 15 ani de la primul mesaj postat pe platforma de socializare Twitter. La acel moment, platforma de social media număra doar 14 conturi. Iniţial, site-ul s-a numit Twttr, vocalele fiind adăugate la momentul lansării oficiale, în ziua de 15 iulie 2006, notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel