"Primul concert a fost un dezastru". Dan Bittman, despre debutul în carieră: Cântam foarte fals

Data publicării:
Sursa foto: Dan Bittman, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Dan Bittman, Instagram

Dan Bittman a vorbit despre momentul în care a pășit prima dată pe scenă, dar și despre copilăria sa.

Solistul trupei Holograf, Dan Bittman, împlinește peste câteva zile vârsta de 60 de ani. Acesta este unul dintre cei mai apreciați și îndrăgiți cântăreți din țara noastră, iar piesele trupei din care face parte, se aud și astăzi la radio.

La ceas aniversar, cântărețul își amintește cu nostalgie despre primul moment în care a pășit pe scenă. Acesta a fost unul destul de stângaci, în urma căruia solistul a primit multe critici.

"Din 1980 am urcat așa... timid pe scenă. Primul concert a fost un dezastru. Așa cum e de obicei, atunci când nu ești pregătit și te urci aiurea pe o scenă, dar a fost și un imbold. Cântam foarte fals, foarte prost și lumea reacționa. Unii au fost dezamăgiți, alții nu.", a spus Dan Bittman, în cadrul emisiunii "Între prieteni", pe frecvențele Radio România Actualități.

Ce oportunitate a refuzat trupa Holograf

Întrebat dacă și-ar dori să schimbe ceva la trecutul lui, Dan Bittman a recunoscut faptul că au fost anumite oportunități, de care nu a profitat suficient.

"A fost un moment în 90, când am ajuns în Anglia, la Londra, și atunci ni s-a propus să rămânem acolo, trupei Holograf. Ne ziceau: "Chiar și dacă o să ajungeți să culegeți frunze în parc, mai bine stați aici decât să vă întoarceți acolo". Stăteam în gazdă la o bătrânică, o româncă, și era foarte entuziasmată că o trupă de rock locuiește la ea în casă. ", a mai povestit Dan Bitman.

"Mama îmi spunea pe vremuri Pușu"

Părinții artistului au lucrat și ei tot în radio: mama, ca și medic, iar tatăl, ca inginer electronist. Cântărețul își amintește cu drag de copilărie și despre faptul că niciodată, părinții săi nu l-au bătut. Dan Bittman are chiar și o poreclă, dată de mama sa în copilărie.

"Mama îmi spunea pe vremuri Pușu. Nu mulți mai știu porecla asta.

Părinții nu știau care să mă pedepsească. Spuneau "Bate-l tu! Nu, bate-l tu! "Le era atât de milă, că nu reușeau și eu muream de râs. Violențe n-au existat la noi în familie. Mama a fost un medic apreciat, la radio. Cum e că și tata a lucrat aici, în radio. A fost inginer electronist și a scăpat o bandă uriașă pe jos, exact când trebuia să intre în emisie.", a continuat artistul.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel