Primele declarații ale MEDICULUI care l-a tratat pe regretatul Petrică Mâțu Stoian chiar înainte să moară: „A venit cu o stare clinică aparent bună”

Data publicării:
Petrică Mîțu Stoian, sursa facebook
Descriere foto: Petrică Mîțu Stoian, sursa facebook

Medicul care l-a tratat pe regretatul Petrică Mâțu Stoian face primele declarații despre starea artistului înainte de a se stinge din viață. 

Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață sâmbătă, din cauza unui șoc septic, după ce a făcut terapie în camera hiperbară, ca tratament pentru recuperarea post COVID-19. Medicul care l-a tratat pe artist nu ar fi fost acreditat să facă astfel de proceduri de recuperare. Chiar dacă ancheta nu s-a încheiat încă, cauza finală a morții va fi aflată abia peste o lună. 


Medicul care l-a tratat vine și face declarații despre starea de sănătate a lui Petrică Mâțu Stoian chiar înainte de moarte. 


„La noi domnul a venit cu o stare clinică aparent bună, aceste diagnostice nu sunt compatibile cu starea lui clinică la momentul sosirii. Sigur, aceste diagnostice sunt după ce s-a degradat starea de sănătate. La noi, domnul a venit cu parametri vitali normali, în urma consultației inițiale a primit aprobarea de a intra într-o primă testare în spațiul hiperbar”, a declarat medicul la Antena 3.


Decesul lui Petrică Mâțu Stoian ar fi survenit în urma unui stop cardio-respirator provocat de mai multe afecțiuni de care acesta suferea, precum stenoză și regurgitare mitrală severă reumatismală, obezitate de grad 1 și insuficiență cardiacă.


Medicul spune că nu crede că din cauza tratamentului din camera hiperbară s-ar fi stins din viață regretatul Petrică Mâțu Stoian.


„Eu l-am tratat! Nu cred că domnul Petrică Mîțu-Stoian a decedat din cauza expunerii la oxigen!


Acele discuții legate de această 'explozie' în termeni populari, aceste barotraume, nu se susțin pentru că în timpul tratamentului hiperbar pot apărea două tipuri de probleme.


Pot apărea probleme acute, pe fond mecanic, prin proces fizic al presiunii, caz în care leziunile apar în timpul terapiei sau imediat după și se manifesta cu durere, junghi toracic, dispnee”, a adăugat medicul.

 

Ieri, Petrică Mâțu Stoian a fost condus pe ultimul drum de peste 2.000 de persoane, iar imaginile sunt greu de privit. Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de preoţi la Biserica Mântuleasca din Craiova. Petrică Mîţu Stoian a fost înmormântat în Cimitirul Ungureni, unde îşi pregătise deja locul de veci.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel