Prima reacție adversă RARĂ după vaccinare, confirmată de Ministerul Sănătății. Un medic din Râmnicu Vâlcea a prezentat paralizie temporară facială

Data actualizării: | Data publicării:
Vaccinare Covid. Foto Facebook/ Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central " Dr. Carol Davila"
Descriere foto: Vaccinare Covid. Foto Facebook/ Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central " Dr. Carol Davila"

Ministerul Sănătății anunță prima reacție adversă rară pe teritoriul României, după vaccinarea COVID-19. Este vorba despre un medic din Râmnicu Vâlcea care a prezentat o paralizie facială temporară, după rapel.

„Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacții adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty). 

În acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice. 

Reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri”, transmite Ministerul Sănătății.


Este vorba de o femeie,  medic ORL în Râmnicu Vâlcea care, după a doua doză de vaccin, a prezentat o paralizie facială temporară, dar și-a revenit rapid, după cum relata DC Medical AICI.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel