Prezentator TV, diagnosticat cu cancer în stadiul 2, în direct: Mi-a atras atenția că avea un nodul pe gât

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Nsey Benajah
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Nsey Benajah

Prezentatorul TV a fost diagnosticat cu cancer în stadiul 2. Acesta a primit un altfel de feed-back de la telespectatori, un ”moment de iluminare” care i-a salvat viața.

Prezentatorul unei emisiuni TV, Tarek El Moussa, a fost salvat de către o telespectatoare în urma unui maraton al respectivei emisiuni. Aceasta, o asistentă medicală, a observat un nodul la gâtul lui El Moussa și a contactat producătorii emisiunii pentru a-i sugera un control medical.

”Am observat că, în anumite unghiuri, în anumite momente, mi-a atras atenția că Tarek avea un nodul pe gât și m-am gândit că trebuia să i se aducă la cunoștintă”, a declarat Ryan Reade pentru Today, în urmă cu 7 ani. Și așa a și fost, de altfel, El Moussa a ținut să îi mulțumească asistentei, care i-a oferit un alt fel de feed-back decât se aștepta, însă această notificare a fost ca un ”moment de iluminare”, în contextul în care prezentatorul considera acel nodul doar o masă grasă.

Rezultatele biopsiei au arătat că nodulul și tusea de fumător, înrăit, erau simptomele ale cancerului tiroidian în stadiul 2.

”Lucrul interesant despre cancerul tiroidian este că cel mai adesea apare doar ca o umflătură la gât. De multe ori, analizele de sânge vor fi normale, pacientul se va simți bine. Persoana obișnuită, în momentul în care ajungem la ea, probabil avea cancerul de câțiva ani”, a declarat dr. Michael Yeh, chirurg și profesor la UCLA.

 

”Am luat decizia de ani încetini, de a nu ne opri. Vom lupta să trecem prin acest cancer, pentru că în momentul în care încetinești este momentul în care devine înfricoșător și începi să devii deprimat”, afirma Tarek El Moussa, după diagnosticare, în 2013. Din anul următor, acesta se află în remisie, adică semnele și simptomele bolii au scăzut sau au dispărut.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel