Previziuni vechi de 100 de ani despre 2022: "Războaiele care vor veni..."

Data publicării:
Sursa foto Unsplash/ Sergiu Vălenaș
Descriere foto: Sursa foto Unsplash/ Sergiu Vălenaș

În urmă cu aproape 100 de ani, un grup de gânditori a îndrăznit să se gândească la cum ar fi viața în 2022. Unele dintre predicțiile lor au rămas doar o sursă de amuzament, dar altele s-au dovedit a fi ciudat de exacte. Iată câteva predicţii ale autorului englez W.L. George (1882-1926) din 1922 chiar despre anul 2022.

Într-un articol din New York Herald, autorul W.L. George a făcut niște previziuni uluitoare, iar multe dintre ele s-au adeverit. Iată câteva dintre profețiile lui George de acum un secol, citate de eu.beaconjournal.com:

• „Bănuiesc că zborul comercial va fi devenit complet obișnuit. Distanța dintre Londra și New York va fi parcursă în aproximativ 12 ore.”

• „Oamenii anului 2022 probabil nu vor vedea niciodată un fir pe cer: este practic sigur că telegrafia fără fir și telefoanele fără fir vor depăşi sistemul prin cablu cu mult înainte de încheierea secolului.”

• „Cărbunele nu se va epuiza, dar rezervele vor fi foarte scăzute, la fel și cele de petrol. Unul dintre pericolele lumii peste un secol va fi lipsa de combustibil, dar este posibil ca, până în acel moment, o mare cantitate de energie să fie obținută din maree, de la soare, probabil din radiu și alte forme de energie. De asemenea, energia atomică va fi valorificată.”

• „Filmele vor fi mai atractive. Cu mult înainte de 2022 vor fi fost înlocuite cu kinefonul, care acum există doar în laborator. Aceasta înseamnă că figurile de pe ecran nu numai că se vor mișca, dar vor avea culorile lor naturale și vor vorbi cu voci obișnuite.”

• „Multe clădirile aflate acum în picioare vor fi păstrate. Ne putem imagina Capitoliul de la Washington şi multe dintre universități și biserici că vor rămâne şi peste o sută de ani și că acestea vor fi aproape nemodificate, păstrate prin tradiție.”

• „În mod firesc, munca gospodăriei, care se reduce pe zi ce trece, în 2022 va fi mult mai uşoară. Cred că cea mai mare parte din curățenia necesară astăzi într-o casă va fi eliminată. Prin dispariția cărbunelui în toate locurile unde nu se face electricitate nu va mai fi fum, poate nici măcar cel al tutunului.”

 

Citește continuarea pe ASTROSENS. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel