Preşedintele rus Vladimir Putin va fi vaccinat împotriva coronavirusului

Data actualizării: | Data publicării:
NBC News, captură youtube
Descriere foto: NBC News, captură youtube

Preşedintele rus Vladimir Putin va fi vaccinat cu Sputnik V împotriva coronavirusului, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

''El a afirmat că va fi vaccinat, a luat această decizie şi aşteaptă până la finalizarea tuturor formalităţilor'', a spus purtătorul de cuvânt, potrivit Agerpres.

Rusia a lansat un program de vaccinare voluntară cu Sputnik V la începutul lunii decembrie, începând cu cele mai vulnerabile categorii la Moscova.

Persoanele cu vârsta peste 60 de ani pot începe să aplice pentru vaccinare începând de luni, a anunţat duminică primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, la o zi după ce Ministerul rus al Sănătăţii a indicat că vaccinul a fost aprobat pentru administrare persoanelor în vârstă, după o testare separată.

Putin, în vârstă de 68 de ani, a declarat că vaccinul rus este eficient şi sigur şi că nu vede niciun motiv să nu fie vaccinat, adăugând că aşteaptă până când acesta va fi disponibil.

De la declanşarea epidemiei de coronavirus în Rusia, Putin a lucrat în principal la distanţă, a organizat întâlniri online şi şi-a limitat deplasările. El a afirmat în august că una dintre fiicele sale a luat parte la studiul clinic al vaccinului şi că aceasta s-a simţit bine.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel