Preotul Negoiță, despre leacul pentru tratarea tuturor problemelor: Acest tratament nu e ușor pentru că există teama recidivei

Data publicării:
Sursa foto: Preotul Negoiță, DC NEWS
Descriere foto: Sursa foto: Preotul Negoiță, DC NEWS

Pentru că este a doua zi de Crăciun, vă propunem un interviu de suflet pentru suflet cu părintele Paul Iulius Negoiță.

Ce înseamnă să fim buni creștini? Care este cel mai bun remediu pentru suflet? Vom afla împreună de la preotul Paul Iulius Negoiță.

Fiecare om are propria lui definiție: unii consideră că este suficient să țină post, alții să se roage acasă, fără să meargă la biserică deloc, alții spun celebra replică: „Cred în Dumnezeu, dar nu suport preoții”, alții consideră că este suficient să facă bine. Dar ca preot, spuneți-ne dumneavoastră răspunsul.



„Indiferent ce ai face, trebuie să nu uiți că faci pentru tine, pentru sufletul tău, pentru Dumnezeu. Fiecare dintre cei amintiți mai sus face ceva bine, dar dacă tot faci ceva bine, dacă tot ai plecat pe acest drum, de ce să nu faci bine până la capăt? Creștinul e personalitate întreagă. Nu umblă cu jumătăți de măsură. Dacă poți face una dintre faptele credinței, le poți face pe toate. Vanitatea și măsura faptelor nu-și au locul în relația cu Dumnezeu. Dumnezeu apreciază fiecare faptă bună, însă acestea cumulate și așezate în lumina credinței pot construi calea corectă.

Referitor la raportarea la preot... Ce să zic?! Nu e nimeni să placă tuturor, indiferent cât și-ar dori. Dar așa cum cei ce care vin la Biserică nu vin pentru preot, ci pentru Dumnezeu și cei care nu-l plac pe un preot anume, pot găsi undeva și un preot după gustul lor. E nevoie să-l găsească pentru că ar fi păcat să-și rateze viața creștină și întâlnirea cu Dumnezeu doar pentru că undeva, un preot oarecare, nu este ceea ce și-ar dori respectivul să fie. Nu stă Biserica într-un preot și nici nu poți spune că ocolești Biserica în general pentru că nu-ți place preotul. Cauți până când afli locul potrivit pentru tine. Nimeni nu te oprește să o faci, însă dacă tot nu găsești.... nu mai poți muta problema necredinței tale în curtea preotului”, ne-a spus părintele.

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel