Preotul anchetat în cazul bebelușului mort după botez nu mai poate sluji. Ce spune Patriarhia

Biserica. Foto Unsplash/ Autor Olga Kononenko
Descriere foto: Biserica. Foto Unsplash/ Autor Olga Kononenko

Preotul din Suceava care a oficiat botezul în urma căruia un bebeluș și-a pierdut viața a fost suspendat din funcție, până la finalizarea anchetei. 

Vasile Brănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat, la Medika TV, că preotul respectiv nu mai poate sluji, până la finalizarea anchetei.


. „Părintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujește până la finalizarea anchetei și dacă se dovedește a fi vinovat, fără îndoială, este un cetățean ca noi toți care va suporta consecințele”, a declarat Vasile Brănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, la Medika TV.


Bebeluşul din Suceava care a ajuns în stare gravă la spital după botez, acesta înghiţind cantităţi mari de apă în timp ce era scufundat în cristelniţă, a murit luni dimineață. 

Arhiepiscopia Sucevei a dispus deschiderea unei anchete disciplinare prin care cercetează cazul. De asemenea, a fost deschis și un dosar în rem, de către organele judiciare locale din Suceava, ce are ca obiect comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 02 feb, 08:12 | Categorie: Social
Get it on App Store Get it on Google Play