Preotul anchetat în cazul bebelușului mort după botez nu mai poate sluji. Ce spune Patriarhia

Data publicării:
Biserica. Foto Unsplash/ Autor Olga Kononenko
Descriere foto: Biserica. Foto Unsplash/ Autor Olga Kononenko

Preotul din Suceava care a oficiat botezul în urma căruia un bebeluș și-a pierdut viața a fost suspendat din funcție, până la finalizarea anchetei. 

Vasile Brănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat, la Medika TV, că preotul respectiv nu mai poate sluji, până la finalizarea anchetei.


. „Părintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujește până la finalizarea anchetei și dacă se dovedește a fi vinovat, fără îndoială, este un cetățean ca noi toți care va suporta consecințele”, a declarat Vasile Brănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, la Medika TV.


Bebeluşul din Suceava care a ajuns în stare gravă la spital după botez, acesta înghiţind cantităţi mari de apă în timp ce era scufundat în cristelniţă, a murit luni dimineață. 

Arhiepiscopia Sucevei a dispus deschiderea unei anchete disciplinare prin care cercetează cazul. De asemenea, a fost deschis și un dosar în rem, de către organele judiciare locale din Suceava, ce are ca obiect comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel