PREMIERE DE WEEKEND Clint Eastwood revine în cinematografe cu noul său film, ''Cry Macho''

Clint Eastwood, "Cry Macho”, captură video YouTube.
Descriere foto: Clint Eastwood, "Cry Macho”, captură video YouTube.

Noul film al lui Clint Eastwood, "Cry Macho", se lansează vineri în cinematografele americane, într-o nouă adaptare a romanului cu acelaşi nume al scriitorului N. Richard Nash, prezentând călătoria unei foste vedete de rodeo care ajută un tânăr să ajungă din Mexic în Texas (SUA).

Având acţiunea plasată în 1979 şi un aer care aminteşte de precedentul său film "Gran Torino" (2008), filmul este interpretat de Clint Eastwood în rolul lui Mike Milo, care pe vremuri a fost o mare vedetă a competiţiei de rodeo iar acum se dedică creşterii cailor.

 

 


Protagonistul acceptă misiunea fostului său şef de a-l aduce acasă pe fiul său cel mic, Rafa, care trăieşte în Mexic. Cei doi sunt nevoiţi să străbată mai multe drumuri secundare pentru a pătrunde în Texas şi se confruntă cu o serie de peripeţii pe drumul lor de întoarcere.

Tânărul actor mexican Eduardo Minett, care îşi face debutul cinematografic în rolul lui Rafo, este partenerul de aventuri al lui Eastwood.

 

Neobosit la vârsta de 91 de ani şi devenit celebru pentru modul său rapid de a realiza un film, Clint Eastwood a făcut acest lungmetraj în timp record în perioada pandemiei, fiind totodată şi primul său film ca regizor şi actor după "The Mule" (2018).

Se pare că Eastwood nu are nicio intenţie să renunţe la cinematografie, în pofida vârstei sale înaintate, având în vedere că în ultimii ani el a lansat patru filme în calitate de regizor: "Sully" (2016), "The 15:17 to Paris" (2018), "The Mule" (2018) şi "Richard Jewell" (2019).

Pe de altă parte, afişele cinematografelor nord-americane par să se însufleţească, odată cu scăderea numărului de cazuri de COVID-19, fiind prezentate şi alte premiere, precum "The Eyes of Tammy Faye", un film inspirat din viaţa predicatoarei evaghelice Tammy Faye, care a revoluţionat modul de apropiere a discursului religios, graţie apariţiilor sale televizate.

 

O altă premieră este filmul "Blue Bayou", ce prezintă problemele imigraţiei asiatice în SUA prin intermediul unui bărbat, care poate fi deportat în orice moment, deşi a crescut în ţara americană.

 


Şi nu în ultimul rând, cântăreaţa indie St. Vincent prezintă un documentar suprarealist, cu ajutorul prietenei sale şi realizatoare Carrie Brownstein, un film care face o incursiune în lumea artiştilor rockului alternativ, notează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 17 sep 2021, 22:33 | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience