PREMIERE CINEMATOFRAFICE: "Ghostbusters" şi "King Richard", principalele noutăţi ale săptămânii

Data publicării:
"Ghostbusters: Afterlife", captura video YouTube
Descriere foto: "Ghostbusters: Afterlife", captura video YouTube

Reîntoarcerea seriei de succes "Ghostbusters" şi "King Richard", un film care prezintă povestea de succes a surorilor Venus şi Serena Williams, sunt principalele noutăţile din cinematografele din SUA, care vor rivaliza pentru a ocupa primul loc în box-ffice-ul american.

"Ghostbusters: Afterlife" (Vânătorii de fantome: Moştenirea) este titlul noului lungmetraj al acestei saga paranormale cu accente de comedie, în regia lui Jason Reitman ("Juno", 2007), după ce primele două filme au fost regizate de tatăl său Ivan Reitman, şi un cald omagiu adus filmelor originale.

În centrul filmului se află o familie: o mama singură Callie (Carrie Coon), împreună cu fiul de 15 ani Trevor (Finn Wolfhard) şi fiica de 12 ani Phoebe (Mckenna Grace) sunt evacuaţi din apartamentul lor din Chicago şi se mută într-o casă dărăpănată din Oklahoma - o fermă murdară - care s-a aflat în proprietatea tatălui lui Callie, decedat recent, un om despre care ea nu îşi mai aminteşte.

Treptat familia descoperă că există între ei o legătură cu aşa-numiţii Ghostbusters care în trecut au luptat împotriva fantomelor la New York.


Bill Murray, Dan Aykroyd şi Ernie Hudson revin astfel în universul "Ghostbusters" în roluri secundare în această continuare a povestirii care va fi pe placul fanilor celorlalte două filme.

O altă premieră pe afişele cinematografelor în acest weekend este "King Richard" (Crescând campioni), un film cu Will Smith în rolul principal. El îl interpretează pe tatăl jucătoarelor de tenis Venus şi Serena William, iar numele său se întrezăreşte deja în categoria celor nominalizaţi la cel mai bun actor în cursa pentru premiile Oscar.

Bazat pe o poveste reală, filmul urmăreşte călătoria lui Richard Williams, un tată intransigent, care a contribuit la creşterea a două dintre cele mai talentate sportive din toate timpurile, care au schimbat tenisul pentru totdeauna.

 

Urmărind o viziune clară a viitorului lor şi folosind metode neconvenţionale, Richard are un plan care să le ducă pe Venus şi Serena Williams de pe străzile din Compton, California, pe scena globală ca personalităţi legendare. Filmul arată puterea familiei, perseverenţa şi credinţa neclintită ca mijloc de a realiza imposibilul şi de a influenţa lumea.

Cineastul latino Reinaldo Marcus Green ("Monsters and Men", 2018) a preluat frâiele acestui proiect care este un amestec de dramă, accente de comedie şi film biografic ('biopic' sportiv) din a cărui distribuie mai fac parte Aunjanue Ellis, Jon Bernthal, Saniyya Sidney şi Demi Singleton, în frunte cu Will Smith.

Printre premierele limitate, lansate în acest weekend şi care pot fi văzute în doar câteva cinematografe, se numără "C'mon C'mon", noul film al lui Mike Mills ("Beginners", 2010) cu Joaquin Phoenix în rolul principal şi "Zeros and Ones", ultimul film al veteranului Abel Ferrara ("Bad Lieutenant", 1992) avându-l ca protagonist pe Ethan Hawke, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel