Premieră pentru Lavinia Șandru la Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste

Data publicării:
Lavinia Șandru
Descriere foto: Lavinia Șandru

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste B.Loved, care va avea loc în perioada 10-12 septembrie în Cetatea Neamțului, va aduce în fața publicului și premiera filmului „Șnițele înaripate”, avându-i în rolurile principale pe actorii Mihai Mălaimare și Lavinia Șandru.

Dacă lunga carieră în film a lui Mihai Mălaimare nu mai are nevoie de nicio prezentare, pentru Lavinia Șandru, cunoscută publicului mai ales ca jurnalist și fost politician, este doar al doilea film de lung metraj. Rolul din „Șnițele fermecate” vine pentru Lavinia Șandru după cel din „Ana. Ana Simion”, în care a interpretat rolul unei eroine a rezistenței anti-comuniste din Munții Făgărașului și pentru care a primit premiul pentru debut al juriului Festivalului Internațional de Film de la Varna.

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste - B.LOVED debutează vineri, la Tărgu Neamț, cu un clasic al genului, proiecția peliculei „Vacanță la Roma” cu Audrey Hepburn și Gregory Peck. Festivalul va continua până duminică și , pe lângă proiecțiile de filme de dragoste, va include recitaluri de muzică folk, concursuri și ateliere legate de cinematografie, demonstrații de sand art și caricatură.

Prin găzduirea festivalului, orașul Târgu Neamț devine cel mai nou membru al unei triade a orașelor gazdă a festivalurilor internaționale dedicate filmului de dragoste, alături de Festivalul de la Mons (Belgia) și Festivalul de la Varna (Bulgaria), ambele având o tradiție de peste 25 de ani și reprezentând un brand recunoscut pentru orașele respective. Alegerea ca gazdă a acestei ediții a orașului Târgu Neamț a fost una simbolică, având în vedere că acesta a fost orașul martor al celei mai importante povești de dragoste din literatura română, cea dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle.

Festivalul este organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Asociația Pro Familia, având ca parteneri principali ai evenimentului Primăria Orașului Târgu Neamț, Consiliul Local al Orașului și Complexul Muzeal Național Neamț, cu susținerea Domeniilor Urlați, Grupului Norofert, Apei alcaline “Aur’a” și Editurii Litera.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel