Prăjitura Napoleon. Rețeta surpriză pentru cei dragi. Iese demențial!

Data publicării:
Sursa foto: Facebook Delicatese Gina
Descriere foto: Sursa foto: Facebook Delicatese Gina

Dacă vrei să le faci o surpriză dulce celor dragi, poți încerca Prăjitura Napoleon. Iată cum se prepară...

Ingrediente

- 2 căni de făină +4 linguri de făina,
- 1 cutie de margarină de 250 de grame,
- 1 cutie (100 de grame) de smântână,
- 1 litru lapte,
- 3 ouă,
- 300 grame de zahăr,
- 1 zahăr vanilat.

Cum se prepară

FOILE: Pentru prăjitura Napoleon (reţeta originală), se pune pe masă făina, iar peste aceasta se pune margarină (este necesar ca margarina să fie scoasă din frigider cu 2-3 ore înainte de pregătirea acestei reţete) şi smântâna, scrie clickpoftabuna.ro. Din toate aceste ingrediente se face un aluat care se bagă pentru jumătate de oră (chiar 45 de minute) la frigider. După ce au trecut cele 30-45 de  minute, se scoate aluatul de la frigider şi se taie în opt bucăţi. Din fiecare bucată se face câte o bilă. Din acestea, se fac opt foi subţiri.

CREMA:  Trei gălbenuşuri de ou, zahărul, zahărul vanilat, 4 linguri de făina şi un pic din lapte se amestecă. Apoi  se adaugă restul de lapte rămas şi se pun la foc. Se mestecă în continuu până când se îngroaşă crema. Această compoziţie se dă la rece. Se bat cele trei albuşuri spumă. Se sfărâmă într-un bol separat una dintre foi. Apoi se ia crema ce a fost dată la rece, se adaugă în ea foaia sfărâmată şi albuşurile spumă.

Cele şapte foi rămase se ung cu această cremă. Lăsaţi prăjitura la temperatura camerei timp de două ore. Apoi o băgaţi la frigider pentru alte două ore.

Vezi și: PRĂJITURA delicioasă din 3 ingrediente, FĂRĂ COACERE. Rețeta este foarte ușoară

BONUS: Gogoși pufoase

Ingrediente:

400g făină

200ml lapte călduț

40g zahăr

7g drojdie uscată

un vârf de linguriță sare

1 ou

40g unt la temperatura camerei

300-400ml ulei

zahăr vanilat

Mod de preparare

Într-un bol vom pune laptele călduț, zahăru, drojdia și amestecăm bine. Peste amestecul obținut punem făina amestecată cu sarea, oul și untul. Frământăm totul foarte bine.  Lăsăm aluatul la dospit pentru 50 de minute. Din aluat, vom forma 12 biluțe pe care le vom acoperi cu folie de plastic. 

Dintr-o bilă de aluat formăm cu un șnur, din care vom face un 8 neterminat în partea de jos. Codițele ramase se vor împleti pe bucla de sus. cele 12 gogoși împletite astfel se lasa la dospit încă 30 de minute. Prăjim gogoșile în uleiul încins.  Dăm gogoșile prin zahăr pudră.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel