Prăjitură de post cu glazură. Este foarte gustoasă și ușor de preparat

Prăjitură de post cu glazură, foto Unsplash/ autor: American Heritage Chocolate
Descriere foto: Prăjitură de post cu glazură, foto Unsplash/ autor: American Heritage Chocolate

Această prăjitură cu glazură este rețeta ideală pentru Postul Paștelui. Află cât de ușor se poate prepara. 

Ingrediente:


Pentru blat, ai nevoie de:


300 g de zahăr 

2 căni cu apă 

2 lungurițe bicarbonat nestins 

1 cană cu ulei 

2 linguri de cacao 

esență de rom 

făină cât curpinde 

nucă de cocos 


Pentru glazură ai nevoie de:


5 linguri zahăr

5 linguri cacao

5 linguri apă 

1 cub de margarină 


Mod de preparare:


Pui zahărul pe foc până se caramelizează, îl stingi cu apă și îl lași până se dizolvă tot. După ce se răcește, adaugi uleiul, bicarbonatul, cacao, esența de rom și făina. 

Faci un aluat de consistența checului, tapetezi tava mare cu ulei și făină și torni compoziția apoi o dai la cuptor. După ce se răcește, torni glazura și presari nuca de cocos. 


Cum procedezi la glazură:


Fierbi ingredientele pentru glazură până se leagă. Mai puțin margarina pe care o adaugi la sfârșit. Torni glazura caldă peste prăjitură. O tai când este rece. 


Poftă bună! 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 30 Martie, 12:30 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play