Prăjitură cu fistic și nucă de cocos, fără coacere. Vei fi surprins de gustul și aroma acestui desert

K8 , unsplash
Descriere foto: K8 , unsplash

Prăjitura cu fistic și nucă de cocos  este rețetă  aspectuoasă și gustoasă care este foarte usor de facut.  Va ieși perfect chiar și bucătăreselor mai puțin experimentate.

Ingrediente pentru prajitura cu fistic si nuca de cocos:

Crusta de nuca de cocos:

– O pungă de fulgi de nucă de cocos

– 80 de ml de unt topit / 5-6 lingurite

Crema:

– 2 pungi de budincă de fistic

– 450 de ml de lapte

– 225 de ml de frișcă

– 1 linguriță de esența de nucă de cocos

Mod de preparare:

• Pentru crusta de nuca de cocos – Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Puneți toți flugii de nucă de cocos pe o foaie de copt și lăsați-i în cuptor pentru 10-12 mintute, amestecându-i la fiecare 5 minute, până când nuca de cocos prinde o culoare aurie ( pastrați o parte din fulgii de cocos pentru a garnisi la final). Combinați nuca de cocos cu untul topit într-un bol. Amestecați, iar apoi puneți compoziția într-o tavă pentru tarte și presați-o. Puneți la frigider timp de o oră.

• Pentru cremă – Combinați laptele cu budinca de fistic. Amestecați până se îngroașă. Adăugați o parte din budincă în tava scoasă de la frigider peste crusta de nuca de cocos. Cu budinca rămasă, esența de nucă de cocos și frișcă amestecați-le într-un vas, iar apoi adăugați compoziția în tavă. Lăsați prăjitura la frigider timp de 3-4 ore. Când este gata de servire, garnisiți cu fulgii rămași de nucă de cocos și fistic.

Poftă bună!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 24 oct, 20:07 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play