Prajitură cu brânză de vaci. Simplu și delicios

Data actualizării: | Data publicării:
prăjitură, Foto unsplash/ Karolina Kołodziejczak
Descriere foto: prăjitură, Foto unsplash/ Karolina Kołodziejczak

Această rețetă de prăjitură cu brânză de vaci este delicioasă și ușor de preparat. 

Ingrediente:


Pentru blat

6 ouă

6 linguri de zahăr

6 linguri de făină

1 lingură smântână grasă

esență de vanilie


Pentru umplutură


250 g brânză de vaci grasă

100 g smântână grasă

3 linguri de zahăr

3 linguri de griș

4 gălbenușuri

esență de vanilie

o linguriță de unt


Mod de preparare:


Amestecăm brânza de vaci, smântâna, zahărul și esența de vanilie. La final punem și cele 4 linguri de griș. 

Dam drumul la cuptor sa se incinga la 220 grade celsius. Luam o tava de copt sau o cratita de copt cu doametrul de 30 cm si o ungem cu unt.

Mixăm albușurile până devin spumă. Apoi adăugăm zahărul și esența de vanilie. La o viteză mai mică amestecăm și gălbenușurile și smântâna. La final adăugăm în ploaie făina și amestecăm cu o paletă. 

Umplem tava de copt, o ungem cu unt și punem jumătate din compoziție. Compoziția de balt o amestecăm cu brânza de vaci și turnăm totul în tavă. 

Băgăm la cuptorul preîncălzit la 220C pentru 15 minute. Reducem temperatua la 180C și lăsăm cât să se rumenească ușor. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel