Pr. Pimen Vlad: Ei sunt cei mai de plâns oameni! Nu contează pe unde își fac concediile, pe ce yahturi. Ei sunt cei mai amărâți

Data publicării:
Captură YouTube - Acasă la Măruță
Descriere foto: Captură YouTube - Acasă la Măruță

Părintele Pimen Vlad a spus ce arată invidia despre noi dacă facem acest păcat.

'Un om, cu cât este mai invidios, cu atât este mai slab. Adică, prin invidie se arată cât de slab este omul, la toate nivelurile, respectiv duhovnicește și tot. Noi nu vorbim acum ca să defăimăm, dar dacă vrei să vezi măsura cuiva, ca să vezi cât de puternic este observi asta după cât bine face în jurul lui. Aceia sunt oameni puternici. Însă, cu cât fac mai puțin bine și fac mai mult rău aceia sunt cei mai slabi oameni de pe pământ.

Lor li se pare că sunt puternici, că au bani, dar nu! Aceia sunt cei mai de plâns oameni! Nu contează pe unde își fac concediile, pe ce yahturi, nu contează. Ei sunt cei mai amărâți oameni. Cei mai bogați și cei mai puternici sunt cei care știu să facă bine, să iubească și să dăruiască. Ei au cu adevărat putere sufletească.', a zis părintele Pimen Vlad.

'Omul care are puterea să îl îmbrățișeze pe cel care i-a făcut rău înseamnă că este puternic. Tocmai, că nu este ușor, dar asta înseamnă că este puternic deoarece poate să ierte pe toți, din puținul lui poate să dea și celorlalți, fără să se îngrijească că el nu mai are! Se gândește așa: Slavă, Domnului, că i-am bucurat pe ceilalți! De asta se spune că dragostea mamei este cea mai apropiată de dragostea Lui Dumnezeu față de noi.', a spus părintele Pimen Vlad.

'Dacă ne uităm, mama prima dată își hrănește copiii, iar apoi mănâncă și ea. De ce? Practic, ea ne dă modelul cam cum trebuie să fie dragostea noastră față de cei din jur. Prima dată să ai grijă de cei din jurul tău și apoi mănânci și tu, dar nu vei rămâne flămând niciodată! Ai timp și pentru tine. Să nu ne gândim prima dată la noi, la ego-ul nostru și apoi să rămână timp și pentru alții, că nu va rămâne niciodată. Dacă facem astfel, vom rămâne doar noi, în egoismul nostru în care tu să fii bine și, atunci, degeaba trăiești pe pământ, precum spune expresia că faci umbră pământului degeaba!', a mai spus părintele Pimen Vlad.

Video



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andrei Itu | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel