Povestea tristă de viață a lui Nicolai Tand, dinainte să simtă gustul celebrității. Ce lecții prețioase a învățat bucătarul: „Eram tânăr, ce era să fac?”

Data publicării:
Sursă foto: Gând la Gând cu Teo/Youtube
Descriere foto: Sursă foto: Gând la Gând cu Teo/Youtube

Nicolai Tand și-a deschis sufletul și a povestit despre viața sa dinainte de celebritate. Faimosul bucătar a fost nevoit să vândă ziare și să cerșească, dar aceste sacrificii l-au făcut omul de astăzi.

Nicolai Tand a fost recent invitat în podcastul moderat de Teo Trandafir, unde a povestit despre sacrificiile pe care a fost nevoit să le facă, până să devină unul dintre cei mai renumiți bucătari din România.

Ce lecții de viață a primit Nicolai Tand

Deși a traversat momente grele, bucătarul nu le percepe ca atare, ci le vede ca pe niște lecții valoroase care l-au ajutat să devină persoana de astăzi. Marcat de experiențe dure, Nicolai Tand nu regretă că a ales să plece departe de casă, ci le prețuiește ca pe niște etape decisive în evoluția sa.

„Mama era acasă, era bine, deci știam că nu-s probleme, și, în rest, eu eram tânăr, ce să fac? De ce să mă plâng? Și acum dacă mă gândesc, de ce să mă plâng? Că mi-am luat viața în cap? Că am plecat într-o țară străină? Că voiam să devin mai matur, să învăț lucruri? Adică descopeream lumea”, a spus Nicolai Tand, în cadrul podcastului „Gând la Gând” cu Teo Trandafir.

Mai mult decât atât, Nicolai Tand a recunoscut că decizia de a se muta în Franța a venit la pachet cu multe obstacole, Bucătarul a fost nevoit să cerșească ca să aibă ce să mănânce.

„Mi s-a spus că pot să fac un ban vânzând ziare(...). M-am pus în fața magazinului, am luat ziarele, zece ziare, și le țineam așa și le dădeam în fața magazinului. Cerșeam pur și simplu.”, a continuat Nicolai Tand.

După mai bine de un an de vândut ziare pe stradă, Nicolai s-a angajat pe șantier, iar mai apoi a fost model și șofer pe ambulanță. După doi ani în care a lucrat ca șofer pe ambulanță, bărbatul simțea că locul lui era într-un restaurant. S- anagajat într-un restaurant de lux ca ospătar și, ușor, ușor, a început să prindă meseria și să se dezvolte.

Te-ar putea interesa și: Nicolai Tand, rețetă simplă de focaccia. Se prepară extrem de ușor și ai nevoie de doar 6 ingrediente

Care e cea mai de preț amintire a lui Nicolai Tand din copilăria sa

Deși este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România, Nicolai Tand nu poate uita gusturile din copilărie și mâncărurile pe care mama sa le pregătea cu multă dragoste și care l-au făcut să iubească bucătăria. Într-o discuție cu Teo Trandafir, el a dezvăluit care este primul fel de mâncare care îi vine în minte când se gândește la copilărie.

„M-a întrebat mama ce să-mi facă de mâncare, am zis că orice e bun. A zis să-mi aleg un pui, să merg să-l tai și mi-a făcut un fel de tocană de pui, dar la noi se îngroașă cu o lingură de făină și cu smântână. Atunci mi-am dat seama ce înseamnă o mâncare bună și un pui.

Acea tocană de pui făcută de mama a fost senzațională. A pus o ceapă, ea tăia direct deasupra tigăii, nu pe tocător. A pus și o lingură de grăsime, jumătate de morcov, puiul, paprika și puțină apă, cât să fie până la jumătatea puiului. Punea capacul, mai amesteca și când scădea punea o lingură de făină și cu smântână. Sare, piper și la final jumătate de cățel de usturoi, mereu punea cât trebuie, știa să dozeze legumele în mâncare.”, a declarat Nicolai Tand, în cadrul podcastului realizat de Teo Trandafir.

Youtube video image

Te-ar putea interesa și: Nicolai Tand, rețeta „minune” pentru memorie: „Sub formă de ceai, ori pur şi simplu ca o gustare”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Oriana Popescu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel