Chef Richard Abou Zaki, singurul român cu stea Michelin, a făcut mărturisiri emoționante și a vorbit despre momentul în care a reușit această performanță, la doar 23 de ani.
Chef Richard Abou Zaki este un profesionist recunoscut în arta culinară, având o carieră de succes, marcată de pasiune pentru gastronomie și dedicare față de tradițiile culinare ale Orientului Mijlociu, în special ale Libanului. Cariera sa s-a dezvoltat într-un mod remarcabil, iar el a devenit un nume cunoscut în industria culinară din România.
În 2020, el a devenit primul și singurul bucătar român care a obținut o stea Michelin, un premiu extrem de prestigios care recunoaște excelența în domeniul culinar.
Invitat în cadrul podcastului lui Mihai Morar, Chef Richard a mărturisit că și-a dedicat întreaga viață meseriei sale și a crezut cu tărie că visul său poate deveni realitate. Când a reușit să obțină o stea Michelin la doar 23 de ani, nu a crezut că toate eforturile sale pot deveni realitate la această vârstă. Totodată, el a precizat că steaua Michelin este visul oricărui bucătar, fiind un premiu recunoscut la nivel internațional. Totodată, Chef Richard Abou Zaki a explicat faptul că restaurantele sunt cele care primesc acest premiu, ci nu bucătarii, iar dincolo de mâncare, care este cea mai importantă, contează foarte mult ambientul și serviciile pe care localul le oferă clienților.
„Steaua Michelin am luat-o când aveam 23 de ani. A fost ceva super neașteptat pentru că eu mi-am dedicat viața meseriei ăsteia și chiar mi-am dorit asta. Când ai un vis și vrei să ajungi la el, crezi cu toată forța și energia, dedici fiecare minut să faci bine, să mergi pe strada corectă. Nu credeam nicio secundă că pot să am o stea atât de tânăr. Steaua Michelin este visul oricărui bucătar, nu există niciun alt premiu în lume care să îți dea satisfacția pe care ți-o poate da o stea Michelin.
Este unicul premiu recunoscut peste tot în lume. De obicei, premiile sunt naționale. Acesta este internațional și este visul fiecărui bucătar. Un bucătar care muncește la cel mai înalt nivel și spune că nu vrea o stea Michelin, este o minciună. Stelele Michelin le iau restaurantele. Bucătarul se duce să ia steaua, dar restaurantul are, echipa. Steaua nu este făcută doar din mâncare. Da, mâncarea este cea mai importantă, dar sunt și ambientul, serviciul”, a declarat Chef Richard Abou Zaki, în cadrul podcastului „Fain&Simplu”.
Te-ar putea interesa și: Este Vali Vijelie un bărbat gelos? Artistul a dat cărțile pe față: „Nu sunt o poamă bună, dar știu să le repar”
Steaua Michelin este una dintre cele mai prestigioase distincții din lumea gastronomică, acordată de ghidul Michelin pentru a recunoaște excelența în restaurante și bucătării. Ghidul Michelin, care a fost lansat în 1900 în Franța de frații André și Édouard Michelin, este un ghid de călătorii și gastronomie, iar steaua Michelin este simbolul recunoașterii unui restaurant de top.
Steaua Michelin este considerată un indicator de excelență și prestigiu, iar obținerea unei stele Michelin este o realizare remarcabilă pentru orice chef sau restaurant, având un impact semnificativ asupra reputației și succesului acestora pe plan global.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News