Povestea Gucci. Lux, amantlâcuri, ambiții și o crimă

Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Julien Tondu
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Julien Tondu

Sheree McLaughlin a avut o relație de ani de zile cu Maurizio Gucci, ceea ce i-a dat curaj acestuia să iasă din mariajul nefericit cu Patrizia Reggiani. Însă această decizie s-a adus și sfârșitul tragic.

Într-o dimineață de vară din 1984, devreme, Sheree McLaughlin se îndrepta spre portul plin de activitate din orașul sardinian Porto Cervo de pe Costa Smeralda din Italia, numit așa după nuanțele strălucitoare de albastru-verde ale mării. Clubul de iahting organizase pentru prima dată Campionatul Mondial al clasei de 12 metri și susținea challengerul italian pentru viitoarea ediție din 1987 a Cupei Americii. Echipa atrăsese unii dintre cei mai buni navigatori din lume, inclusiv pe soțul ei de atunci, un expert în proiectarea spinnakerilor.

Sheree, în vârstă de 26 de ani la acea vreme, era o blondă zveltă din Orange, Connecticut, și ea însăși o navigatoare experimentată. În primele zile ale competiției, fusese direcționată spre un iaht mare care fusese închiriat pentru a distra soțiile, familiile și prietenii marinarilor. Oaspeții au fost serviți cu mâncare și șampanie și au urmărit cursa de la distanță cu ajutorul unui binoclu. "Nimeni nu știa la ce se uită, iar eu am urât asta", spune ea.

Pentru a găsi o alternativă, Sheree a încercat să facă autostopul cu o echipă de filmare într-o mică barcă cu motor care se îndrepta să filmeze cursa. Un bărbat înalt, cu părul șaten nisipos, purtând blugi albi, o cămașă chambray albastru deschis și ochelari de soare de aviator, i-a răspuns într-o engleză cu accent italian. "Ești sigură?", a întrebat el. "O să te uzi" și a avertizat că nu aveau mâncare bună ca pe iahtul soțiilor.

"Nu-i nimic. Nu asta vreau", a răspuns ea. "Vreau să mă uit la cursă".

 

Citește continuarea pe DCBusiness. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience