Poveste impresionantă. O femelă de panda uriaş de la o grădină zoologică din Tokyo a născut gemeni

Data publicării:
Urs panda, sursa pixabay/ autor einszweifrei
Descriere foto: Urs panda, sursa pixabay/ autor einszweifrei

Cu o lună înainte de începerea Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo, oraşul are un alt motiv de sărbătoare: panda uriaş Shin Shin de la Grădina Zoologică Ueno a născut gemeni, primii pui din această specie veniţi pe lume în capitala niponă în ultimii patru ani.

Cei doi pui de panda s-au născut la un interval de o oră şi jumătate unul de celălalt, la ora locală 01:03, respectiv 02:32, potrivit paginii de internet a grădinii zoologice din Tokyo.

Sexul puilor nu a fost stabilit deocamdată şi nici nu au primit nume.

''Întreg personalul colaborează pentru monitorizarea şi protejarea mamei mama de panda uriaş şi puii", a transmis grădina zoologică într-un comunicat publicat pe pagina sa de internet.

Unul dintre pui cântăreşte 124 de grame, conform comunicatului. Greutatea celuilalt pui nu a fost anunţată.

Cei doi pui de panda uriaş au în prezent lungimea aproximativă a unei mâini umane adulte, după cum se poate vedea într-o imagine publicată pe pagina de internet a grădinii zoologice.

Shin Shin s-a născut la 3 iulie 2005, la Centrul de Conservare şi Cercetare pentru Panda Uriaş din Wolong, China, şi a fost adusă la grădina zoologică Ueno din Tokyo în urmă cu un deceniu, împreună cu partenerul ei de sex masculin, Ri Ri. Perechea a mai adus pe lume un pui de sex feminin, Xiang Xiang, în iunie 2017, relatează Agerpres.

Nu se cunoaşte deocamdată când vor fi prezentaţi publicului puii nou-născuţi.

Grădina zoologică a fost redeschisă publicului la 4 iunie, după o perioadă în care accesul a fost restricţionat din cauza pandemiei de COVID-19, însă Shin Shin nu a fost expusă deoarece prezenta semne de graviditate.

Panda este un animal dificil de înmulţit în captivitate, femelele fiind fertile doar o dată pe an şi foarte pretenţioase în ceea ce priveşte alegerea partenerului.

''Panda sunt acum o familie cu cinci membri. Este o veste atât de bună'', a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Katsunobu Kato, care a felicitat personalul grădinii zoologice.

''Cred că toată lumea de la grădina zoologică face tot ce poate în fiecare zi şi în fiecare noapte pentru a menţine familia de panda sănătoasă şi sper că toată lumea îi va veghea cu căldură şi linişte'', a adăugat Kato. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel