Poloneza Tekla Juniewicz, a doua cea mai vârstnică persoană din lume, a decedat la 116 ani

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Poloneza Tekla Juniewicz, a doua cea mai vârstnică persoană din lume, a murit vineri la 116 ani, a anunţat nepotul defunctei.

Tekla Juniewicz s-a născut în 1906 la Krupsko, un sat din regiunea Liov (azi în Ucraina), la vremea aceea în Imperiul Austro-Ungar.

În vârstă de 12 ani când Polonia şi-a câştigat independenţa, în 1918, Juniewicz este considerată cea mai longevivă persoană din istoria Poloniei.

Până al al Doilea Război Mondial, Juniewicz a trăit în regiunea natală, reanexată Poloniei în perioada dintre cele două războaie mondiale, alături de soţul ei, care era administratorul unor exploatări miniere şi al unor depozite.

Familia Juniewicz s-a exilat apoi în sud-vestul Poloniei după anexarea regiunii Liov de Uniunea Sovietică în 1945.

''Tekla Juniewicz a trăit singură până la 103 ani (...), iubea cinemaul, emisiunile despre istorie, jocurile de cărţi (...), lectura, compania oamenilor şi călătoriile'', aminteşte într-un comunicat administraţiei comunei Gliwice (sud-vest), unde Juniewicz trăia din 1945, relatează Agerpres. 

Juniewicz avea cinci nepoţi, patru strănepoţi şi patru stră-strănepoţi, iar fiica ei cea mai mică, în vârstă de 93 de ani, este încă în viaţă.

Lucille Randon, o franţuzoaică de 118 ani, este în continuare decana de vârstă a planetei după moartea, pe 19 aprilie, la 119 ani, a japonezei Kane Tanaka, potrivit listei persoanelor cele mai longevive, stabilită de Gerontology Research Group (GRG).

Maria Branyas Morera, o hispano-americană de 115 ani, este de acum a doua persoană ce mai vârstnică din lume, potrivit GRG. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel