Platforma Netflix anunţă lansările programate pentru 2021, cu 70 de filme

Data publicării:
Filme Netflix, sursa pixabay/ autor Andrés Rodríguez
Descriere foto: Filme Netflix, sursa pixabay/ autor Andrés Rodríguez

Platforma Netflix, marea câştigătoare a anului cinematografic 2020 marcat de pandemie, a anunţat marţi lista cu lansările sale programate pentru 2021, care conţine nu mai puţin de 70 de lungmetraje şi numeroase vedete.

Anunţul este neobişnuit pentru serviciul american specializat în difuzarea de producţii video la cerere care, de obicei, prezintă doar câte un film odată, şi dovedeşte forţa de atac a Netflix. Platforma depăşeşte în prezent, de departe, din punct de vedere al volumului, toate studiourile de la Hollywood.

Prezentarea vine la scurt timp după ce studioul Warner Bros. a anunţat, spre surprinderea tuturor, că va lansa simultan în cinematografe şi pe platforma sa HBO Max toate filmele sale programate pentru 2021, adică 17 titluri.

De la dramă la comedie, producţii SF, de groază şi chiar western, serviciul video online a ţinut să înglobeze toate genurile majore ale cinematografiei moderne, cu unele titluri ce par a fi create special pentru premiile importante ale industriei.

Platforma nu a comunicat datele de lansare decât în cazul a zece filme, toate programate între începutul lunii ianuarie şi jumătatea lunii martie.

Împreună cu lista de filme, Netflix a prezentat şi un scurt videoclip care pune accent pe vedete, unde capete de afiş sunt Gal Gadot ("Wonder Woman 1984"), Dwayne "The Rock" Johnson ("Fast & Furious" sau "Jumanji") şi Ryan Reynolds ("Deadpool").

Pe lângă aceste trei vedete, platforma oferă anul acesta producţii cu Regina King, Adrien Brody, Meryl Streep, Sandra Bullock, Octavia Spencer, Jeremy Irons, dar şi cu Leonardo DiCaprio sau Jennifer Lawrence, cu toţii premiaţi cu Oscar.

În ceea ce-i priveşte pe regizori, se remarcă Jane Campion, cu "The Power of the Dog", de asemenea premiată cu Oscar, precum şi Halle Berry şi dramaturgul şi actorul Lin-Manuel Miranda (musicalul "Hamilton"), ultimii doi făcând trecerea, pentru prima dată, în spatele camerei.

Printre cele mai aşteptate lungmetraje se numără filmul "Don't Look Up" al lui Adam McKay ("The Big Short" şi "Vice"), cu Leonardo DiCaprio, precum şi "The Harder They Fall", western coprodus de rapperul Jay-Z, cu o distribuţie integral afro-americană.

Netflix pare, de asemenea, să mizeze pe "Red Notice", cu Dwayne Johnson, Gal Gadot şi Ryan Reynolds, un film de acţiune al cărui buget ar fi de 160 de milioane de dolari, potrivit mai multor media americane.

Netflix nu a precizat dacă unele dintre aceste filme, şi care dintre ele, ar beneficia de o lansare în sălile de cinematograf, potrivit Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel