Planta cu efect anti-îmbătrânire. Esteticianul Elena Oancea a brevetat acest ”elixir natural”: Are proprietăți puternic regeneratoare și de protecție UV

Data publicării:
FOTO: Freepik
EXCLUSIV
Descriere foto: FOTO: Freepik

Elena Oancea, chimist, inventator și estetician, a fost invitată la emisiunea Mi-Th Influencer, unde a vorbit despre plantele folosite în dermato-cosmetică.

Elena Oancea, chimist, inventator și estetician, a rămas conectată cu natura și beneficiile pe care plantele medicinale și nu numai pot fi folosite în dermato-cosmetică.

”Eu am rămas acolo, atingând pământul, plantele, de când eram copil. Mama și bunica erau vraci în sat. Tot timpul am avut credința aceasta,  și în Dumnezeu, și  în pământ, și în efectele și puterea pe care ni le dau pământul.

Și atunci, mi-a rămas întipărită în memorie copilăria mea și nu știu, cred că numai universul m-a ajutat să rămân în dorința aceasta de a transmite, de a cerceta, de a duce mai departe  cât mai multe plante”, a mărturisit Elena Oancea în emisiunea Mi-Th Influencer de la Spectacola și DC News TV.

”Copiii mei au venit fără vreo obligație, au știu să culeagă plantele, în prezent nepoții vin și ei cu noi la cules, la preparat, chiar la extracții în laborator. Le place foarte mult să scoată picăturile de ulei esențial din plante. Dar totul a venit, parcă ni le-a oferit cineva.

Dar gândul și rădăcina au plecat încă din copilărie. Astfel a urmat și fiica mea Farmacia, a urmat un Master în Chimie și Doctoratul și uite așa ne-am deschis porțile către cercetare. Să vedem ce fac plantele, ce ne aduc plantele nouă, ca oameni, în diferite afecțiuni.

Am observat, față de acum 20 de ani, afecțiunile dermatologice au luat o foarte mare amploare și atunci ne-am dus către o cercetare profundă a plantelor și să le combinăm, cumva, în rețetarele noastre, astfel încât să ținem și pasul cu afecțiunile. Gândul nostru întotdeauna a fost acolo, către oameni. Ce poate dărui natura pentru oameni”, a mai spus chimistul, inventatorul și esteticianul Elena Oancea.

Floarea de crin, elixir vegetal anti-aging

”Luăm planta direct din câmp, o procesăm. Din unele plante facem distilare, din unele plante preparăm numai pe floare proaspătă.

Am rămas în credință și întotdeauna mi-am adus aminte de ce făcea bunica: crema cu flori de crin, motiv pentru care, și acum, în culturile noastre ne-am extins floarea de crin pentru că are niște proprietăți deosebite și chiar ne aduce concentrații de antioxidanți, substanțe active regeneratoare, acizi organici.

Până și floarea de crin ne ajută foarte mult și ne protejează la soare. (...) Cu această floare de crin am brevetat un elixir vegetal anti-aging, cu proprietăți puternic regeneratoare și de protecție UV naturală și regenerare profundă a țesutului conjunctiv, pentru că are concentrații foarte mari de vitamina C, care stimulează producția de colagen, vitamina A, care este retinoidul natural, de fapt, pe care îl găsim încărcat cu energia solară în fiecare produs pentru pielea și îngrijirea noastră”, a mai spus Elena Oancea, adăugând că a brevetat rețetarele.

Mai multe în video:

Youtube video imageGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Sonia Baciu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel