Plăcintă cu dovleac. Cea mai simplă rețetă pe care o poate face oricine

 Дарья Яковлева, pixabay
Descriere foto: Дарья Яковлева, pixabay

 Parfumată, fragedă și simplu de preparat, plăcinta cu dovleac va fi întotdeauna un desert apreciat și servit cu poftă ori de câte ori va fi pus pe masă. 

Plăcinta cu dovleac este cea mai răspândită și populară formă de consum a dovleacului. Aceasta se poate consuma și în perioada de post și poate fi vedeta oricărui eveniment.

Iată cât de simplu se prepară plăcinta cu dovleac:

Ingrediente:

- 1 kg dovleac ras

- 100 g unt

- 125 g zahar

- 400 g foi placintă subțiri

- 100 g unt sau 50 g unt+50 g ulei pentru uns foile

- vanilie/scorțișoară (opțional)

Mod de preparare:

Se curăță dovleacul de coajă și se dă prin răzătoarea cu dinți mari. Se amestecă apoi cu zahăr și untul tăiat în bucățele. Amestecul acesta se pune într-o cratiță destul de mare, pe foc mic. Se lasă 15 minute la călit, amestecând constant. Apoi se lasa la racit. Se topește untul și se răcește. Se întinde o foaie de plăcintă în tavă tapetată cu hârtie de copt. Se unge foaia cu untul topit și răcit. Se adaugă peste prima foaie încă o foaie de aluat, se unge cu unt, apoi se adaugă foaia 3, se unge cu unt și se pune ultima foaie. Plăcinta rulată se unge cu puțin unt sau ulei și se coace la 180 grade, în cuptorul preîncălzit, timp de 30-35 de minute. După coacere se scoate, se lasă la răcit și se pudrează cu zahăr tos. Se taie în bucăți și se servește simplă sau cu scorțișoară, frișcă sau înghețată.

Poftă bună!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 22 oct, 18:31 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play