Pistolul folosit de Sean Connery în primul "James Bond", vândut la licitaţie. Suma este una colosală

LovableNinja, pixabay
Descriere foto: LovableNinja, pixabay

Celebrul pistol Walther PP folosit de Sean Connery în primul "James Bond" a fost vândut pe o sumă impresionantă.

Celebrul pistol Walther PP folosit de Sean Connery în primul "James Bond" a fost vândut pentru suma de 256.000 de dolari, a anunţat joi casa de licitaţii Julien's din Beverly Hills, potrivit AFP.

Cumpărătorul este un fan american care doreşte să rămână anonim.

Sean Connery, care a murit în octombrie la vârsta de 90 de ani, a folosit micul pistol în "Dr. No" din 1962.

În acest lungmetraj, agentul secret britanic primeşte ordinul de a-şi schimba vechiul Beretta cu un Walther. "Americanii din CIA nu jură decât pe el", primeşte asigurări Bond.

Pistolul Walther, în diferitele sale versiuni, a rămas arma preferată a lui "007" circa 25 de filme mai târziu.

Arma vândută joi, neutralizată, este unul dintre cele două accesorii folosite de Sean Connery în primul film din seria "James Bond". El a aparţinut armurierului filmului până când a fost scos la licitaţie în 2006.

Celebrul Walther a fost unul dintre cele 500 de obiecte simbolice ale cinematografiei hollywoodiene scoase la vânzare de Julien's Auctions în cadrul unei vânzări speciale joi.

Pe catalog a figurat şi casca de pilot de luptă purtată de Tom Cruise în "Top Gun", care s-a vândut pentru 108.000 de dolari.

Lansarea următorului "James Bond", ultimul cu Daniel Craig în rolul lui "007", a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19, fiind în prezent programată pentru aprilie 2021, potrivit Agerpres.

Adesea privit de către fanii "James Bond" - şi de unii dintre succesorii săi în rol - drept cel mai bun "007" de pe ecran, Sean Connery a interpretat personajul de şase ori, fără a lua în calcul rolul din filmul ''neoficial'' "Never Say Never Again".Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 04 dec 2020, 11:01 | Categorie: International
Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience