Pietrele la rinichi: cauze, simptome, tratament. Dr. Mihai Dobra: De la nimic până la a scoate un rinichi!

Data publicării:
Sursă foto: Freepik
Descriere foto: Sursă foto: Freepik

Pietrele la rinichi: cauze, simptome, tratament. Medicul urolog Mihai Dobra a explicat ce sunt pietrele, care sunt simptomele primare, cauzele acestora și opțiunile de tratament.

Pietrele la rinichi, cunoscute și sub denumirea de calculi renali, sunt depozite solide formate din substanțe chimice din urină, care se cristalizează și se acumulează în rinichi sau în tractul urinar.

În cadrul unui interviu, dr. Mihai Adrian Dobra, doctor în științe medicale, medic specialist urologie cu experiență în chirurgia oncologică urologică: tumori renale parenchimatoase, carcinom urotelial înalt, tumori vezicale, tumori testiculare și peniene, endourologie înaltă și joasă, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL ce sunt pietrele și nisipul la rinichi, care sunt simptomele primare, cauzele acestora și opțiunile de tratament.

Care sunt simptomele primare?

Medicul urolog Mihai Dobra explică că pietrele la rinichi pot provoca simptome variate. Uneori, acestea pot declanșa dureri brusc apărute la nivelul rinichiului, cunoscute sub numele de colică renală sau nefralgie. În alte situații, pietrele pot să fie complet asimptomatice, nefiind asociate cu nicio senzație de disconfort.

Este important de reținut că nu fiecare piatră la rinichi va cauza simptome evidente. Deși unele pot rămâne nedetectate sau pot fi asimptomatice, altele pot declanșa dureri intense, care pot necesita tratament complex, incluzând medicamente antiinflamatoare, analgezice și uneori chiar morfină pentru a diminua intensitatea durerii.

Citește întreaga știre pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel