„Macarena” a făcut-o pe Cori Grămescu să-și dezvăluie propria traumă: „Melodia e despre toată furia nespusă de atâtea generații de femei”

Data publicării:
Cori Grămescu, la Pastila de Frumusețe
Descriere foto: Cori Grămescu, la Pastila de Frumusețe

Cori Grămescu a vorbit fără transparență despre melodia Macarena, lansată de Erika Isac.

„Macarena”, piesa Erikăi Isac, a reușit în doar câteva zile de la lansare să strângă peste un milion de vizualizări și să ajungă numărul unu în trendingul românesc, pe Youtube. Melodia a stârnit, în același timp, extrem de multe controverse și păreri împărțite, întrucât versurile sunt unele deloc cenzurate, care susțin feminismul și dau glas unor întâmplări prin care fetele, femeile trec, dar nu au tupeu să le facă publice. 

După viralizarea versurilor, extrem de multe fete și-au spus propria poveste și au susținut melodia lansată de Eika Isac, printre care și nutriționistul Cori Grămescu. Într-o postare făcută pe rețelele de socializare, aceasta a dezvăluit mai multe greutăți și concepții greșite pe care a fost nevoită să le înfrunte din copilărie, până la facultate. 

„Macarena. Am crescut în Craiova, și principala grijă a oricărei fete de familie bună în oraș era să nu fie luată de c####. Asta era mai important decât să nu pățești ceva, care era doar secundar rușinii de a te batjocori vreunul. Cred că la fel era peste tot în țară, nu doar la noi în oraș. 

Am păstrat aceleași reflexe ani în șir, fără să-mi fi explicat cineva ce este de fapt un abuz. Când prietenul meu din clasa a 7-a a încercat să se culce cu mine, frică mea nu era că pățesc ceva, ci că o să fiu c####. El era a 12-a atunci, tocmai trecuse majoratul. Desigur, ce caută o puștoaică de-a 7-a cu unul atât de mare? Era vină mea.”, a scris Cori Grămescu pe Facebook.

VEZI și: Erika Isac, numărul 1 în trending. A filmat fără haine. Cine este Mirel din Turnu Măgurele. Videoul care a înnebunit România

Situațiile similare au continuat și la facultate

Astfel, Cori Grămescu spune cum constant pe parcursul vieții sale s-a ciocnit de astfel de situații în care erau implicați și bărbații și care au făcut-o mereu să se învinuiască pentru anumite fapte și să încerce să-și apere imaginea, indiferent de lucrurile cu care se confrunta în interior. 

„La liceu, 3 dintre prietenele mele și-au început viață sexuală cu un act fără consimțământ . Erau bete și băieții cu care se vedeau atunci au considerat că dacă nu țipă, zic da. Nu era da. Sigur, ce-au căutat bete cu niște băieți? Era vina lor. 

Apoi, în facultate, când asistentul meu de la seminar a început să mă sune constant pe la 10 și 11 noaptea să mă întrebe cum merge învățatul pentru examen, spunându-mi să fiu fetiță cuminte și să învăț, că oricum nu trec examenul decât dacă mă port frumos, iarăși nu m-am gândit că pățesc ceva, îmi era ciudă că eram doar o mâna de fete în an și eu o să fiu iarăși luată de c####. N-am luat examenul și am plecat și din facultate. Sigur am făcut eu ceva, altfel nu îi cășuna ăluia pe mine. Era vina mea.”, a continuat aceasta. 

Citește și: Lovitură cu Macarena. Erika Isac l-a luat la ochi pe Mirel din Turnu Măgurele, dar nu zice nimic de Maricica de la Cucuieții din Deal

Traumele au urmărit-o

Acele lucruri nu au afectat-o doar în adolescență și la începutul studenției, ci și acum, în viața de adult, scoate în evidență Cori Grămescu.

„Locuiesc singură de 24 de ani. Încă las luminile aprinse când plec de acasă și nu merg singură pe stradă, noaptea nicăieri. Am luat lecții de autoapărare și chiar și așa, țin în permanentă în mâna un pumn de chei. Fetele știu de ce. 

Îmi sun prietenele când sunt în taxi, îmi dau share ride cu ele și în general prefer să conduc decât să beau. E mai sigur în toate felurile pentru mine să mă știu în mașină.”, mai spune ea.

VEZI și: Godină face praf melodia „Macarena” a Erikăi Isac / video

Părere despre piesa Macarena

Astfel, fără doar și poate, Cori Grămescu este o susținătoare a melodiei lansate de Erika Isac, care, spune ea, dă voce furiei mai multor generații feminine, care nu au avut tupeu să vorbească și să-și povestească traumele la momentul respectiv. Până și înjurăturile sunt justificate, spune ea. 

„Macarena e despre toată furia asta nespusă de atâtea generații de femei,  într-o societate marcată de misoginism. Dacă atâtea femei din atâtea medii rezonează cu versurile, ar trebui să vă pună pe gânduri. 

Da, firesc că e cu înjurături, căci nu poți exprimă furia în floricele roz, care să nu lezeze pe nimeni. Și da, furia asta trebuie exprimată o dată și o dată, căci altfel nu ne vom face bine.  Și exprimarea furiei, contrar părerii românești, e sănătoasă. Trebuie să ne exprimăm furia și să o lăsăm să se elibereze din corpurile noastre, prin artă, lovituri, înjurături și ce ne-o mai veni la gură, că altfel toate energiile alea rămân blocate în corp. 

Dacă vă mai mirați uneori de ce mâncați compulsiv, de ce simțiți nevoia să amorțiți orice trăire sau să va înfășurați într-un cocon de grăsime că să va simțiți în siguranță, poate nu strică să ascultați melodia asta și să înjurați din toți plămânii, de toți sfinții. Pentru orice va vine. 

Poate o să vă ajute să mai scuturați un pic din povara emoțională pe care o tot cărați întrupată în kilogramele alea în plus. 
Macarena/.”, a continuat ea.

Vă invităm să urmăriți un interviu pe care Cori Grămescu l-a acordat pentru Spectacola:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel