Piept de rață cu suc de portocale. O rețetă absolut delicioasă

Piept de rață cu suc de porctocale, sursa pixabay/ autor RitaE
Descriere foto: Piept de rață cu suc de porctocale, sursa pixabay/ autor RitaE

Rețeta de pui de rață cu suc de portocale este una dintre cele mai delicioase preparate.

INGREDIENTE: 

400-500 g piept de rață

30 g unt

1 linguriță rasă zahăr

sucul de la o portocală mare

sucul de la o jumătate de lămâie

coaja de la portocala tăiată fâșii

100 ml lichior cu aromă de portocale

sare după gust

MOD DE PREPARARE: Pregătim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o încălzim bine. Pielea o crestăm, dar nu prea adânc. Când tigaia este foarte bine încălzită, adăugăm pieptul crestat cu partea în jos și lăsăm 6-7 minute, apoi îl întoarcem pe partea cealaltă și-l mai lăsăm 6-7 minute. Îl scoatem într-un vas și-l lăsăm să se odihnească. În grăsimea rămasă, adăugăm untul și zahărul, lăsăm 3 minute, apoi adăugăm sucul de portocală, sucul de lămâie și coaja de portocală, amestecăm și lăsăm să dea câteva clocote. Stropim cu lichior  și lăsăm să evapore alcoolul. Bucățile de carne se taie felii și se asezonează cu sosul format. Se servește cu piure de legume (pastârnac /țelină) sau cu ce va place.

POFTĂ BUNĂ!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 03 feb, 16:35 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play