Piept de pui în sos de roșii cu usturoi. Simplu și gustos

Foto Unsplash/ Sam Moqadam
Descriere foto: Foto Unsplash/ Sam Moqadam

Această rețetă de piept de pui în sos de roșii cu usturoi este ușor de preparat și are un gust delicios. 

Ingrediente:


600 – 700 de grame de piept de pui 

3 linguri de ulei de măsline

1 ceapă de mărime 

3 căței de usturoi 

400 de grame de roșii în bulion 

4-5 frunze de busuioc proaspăt 

sare și piper 

busuioc proaspăt 


Mod de preparare:


Pieptul de pui trebuie tăiat felii cam de 1,5-2 cm. Zvântăm pieptul de pui cu șervețele de hârtie și îl condimentăm cu sare și piper după gust.

Într-o tigaie adăugăm 2 linguri de ulei de măsline și rumenim feliile de piept de pui. 

În tigaia deja încinsă adăugăm uleiul rămas, ceapa tocată și usturoiul zdrobit. Adăugăm un praf de sare, amestecăm bine și călim până când ceapa devine sticloasă. 

Adăugăm peste roșiile tocate în cuburi cu tot cu bulion. Punem și 4-5 frunze de busuioc proaspăt și lăsăm la foc mic, timp de 10 minute, acoperite cu un capac. 

După ce sosul e gata, adăugăm feliile de piept de pui și 3-4 linguri de apă fierbinte în tigaie, aducem la fierbere și acoperim cu capacul. Lăsăm încă 10 minute.

La final condimentăm cu sare și piper și puțin busuioc proaspăt rupt în bucăți. 


Poftă bună!

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 18 aug, 14:09 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play