Petrică Moise a murit. Artistul era internat în spital cu COVID-19

Data publicării:
Petrică Moise, captură youtube/ Muzică populară din Ardeal și Maramureș
Descriere foto: Petrică Moise, captură youtube/ Muzică populară din Ardeal și Maramureș

Doliu în lumea muzicii populare. Petrică Moise a decedat. Artistul era internat cu COVID-19.

Lumea muzicii populare este din nou în doliu, după ce Petrică Moise, în vârstă de 74 de ani s-a stins din viață. Acesta era internat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, fiind bolnav de COVID-19.  Potrivit pressalert.ro, interpretul de muzică populară a refuzat să se vaccineze.

Petrică Moise era un artist îndrăgit din zona Banatului. Acesta s-a născut în 19 iunie 1947 la Chişoda, judeţul Timiş, într-o familie de paori bănaţeni, fiind copil singur la părinți. Talentul său a fost descoperit în școala generală, de către profesoara de muzică Gertruda Catona.

Artistul a avut mai multe turnee în Ungaria, Austria, Germania, Franța, Italia, Elveția, Suedia, Canada, S.U.A. si Australia și a colaborat cu ansambluri de amatori si profesioniste cum ar fi Timșul din Timișoara, Junii Sibiului, Țarina din Alba-Iulia, Mesișul din Zalău, Maramureșul din Baia Mare, Zarandul din Arad sau Ciocarlia din București, scrie wikipedia.

Petrică Moise a fost un artist de excepțional dar de o modestie covârșitoare. Cântecele sale au depășit de mult granițele banatului și ale țării, fiind preluate de generații de interpreți de pretutindeni. Celebrul său cântec „Iorgovan frumoasă floare” a devenit un imn al bănăţenilor.
Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience