Petre Roman, despre momentul cheie al Revoluției din 1989: “Până unde poate să meargă absurdul acestei situații”

Data publicării:
Petre Roman la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, foto Kanal D
Descriere foto: Petre Roman la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, foto Kanal D

În cadrul interviului din ediția de aseară a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzat la Kanal D, Petre Roman s-a aflat sub tirul întrebărilor și a ținut să lămurească o serie de aspecte ce țin atât de viața personală, cât și de cariera sa politică. Sub “lupă” a fost pus  și  momentul cheie al Revoluției și a perioadei imediat următoare, când România traversa o perioada extrem de delicată, social și politic.

Fostul Premier al României a oferit explicații suplimentare și a venit cu lămuriri la întrebarea dacă în decembrie 1989 a fost lovitură de stat sau Revoluție. 

“Fără îndoială, nu putem vorbi despre o lovitură de stat, dar haideți să fim pur și simplu cu mintea limpede. Cei care au pierit la Timișoara, camarazii mei de la Baricadă,  au murit fiindcă erau agenți ai Uniunii Sovietice? Adică, până unde poate să meargă absurdul acestei situații? Când au ieșit sute de mii de români în stradă, la București, apoi în toată țară, erau agenți ai Uniunii Sovietice? Absurdul acestei situații mă face să spun imediat că nu poate fi vorba despre o lovitură de stat”, a explicat Petre Roman la Kanal D.  

Petre Roman a oferit în cadrul interviului de aseară, de la “40 de întrebări cu Denise Rifai” și un răspuns impresionant în ceea ce privește o posibilă dorința de a părăși România. 

“Când te naști undeva, ești al acelui pământ, și asta e definitiv. Poți să alegi, la un moment dat, să fii altceva. De la bunica, dar cel mai mult de la tatăl meu, am deprins această iubire a pământului în care te-ai născut și a poporului din care te-ai născut. (…) Eu cred că nu poți face politică, nici diplomație și nici măcar nu poți fi profesor dacă nu ai sentimentul acesta puternic pentru cei în rândul cărora exiști, pentru poporul tău. Tată român, mama spaniolă, bunica bască, am ales să fiu, înainte de toate și în orice împrejurare, român”, a povestit fostul Premier al României în cadrul interviului de aseară.  



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel