Petre Roman a mers pe Camino de Santiago. Mihaela Tatu s-a sfătuit cu fostul politician înainte de a porni în aventura vieții ei: „Este fabulos ce se întâmplă acolo”

Data actualizării: | Data publicării:
Petre Roman a mers pe Camino de Santiago, drum străbătut apoi și de Mihaeala Tatu. Colaj Foto Facebook
EXCLUSIV
Descriere foto: Petre Roman a mers pe Camino de Santiago, drum străbătut apoi și de Mihaeala Tatu. Colaj Foto Facebook

Mihaela Tatu a parcurs 800 de kilometri pe jos, pe drumul lui Iacob. Fosta realizatoare Tv s-a sfătuit cu Petre Roman înainte de a porni în aventura care i-a schimbat viața. 

Camino de Santiago este un drum spiritual, care pleacă de la poalele Pirineilor, Franța, și străbate zeci de orașe până în Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei.  De peste o mie de ani, pelerinii merg pe drumul lui Iacob, considerat unul dintre cele 3 pelerinaje importante ale creștinilor.

Printre pelerinii români care au dus la capăt aventura de 800 de kilometri, se numără și Mihaela Tatu, care în 2012 a pornit pe calea care avea să-i schimbe viața.

Invitată în platoul Spectacola și DC News, fosta realizatoare Tv a dezvăluit ce a însemnat pentru ea această călătorie și cum a transformat-o. 

Mihaela Tatu a mărturisit că înainte de a pleca pe Camino de Santiago s-a consultat și cu Petre Roman, care a străbătut și el acest drum, cu ani în urmă. 


Este unul dintre cele trei pelerinaje creștine importante, Unul fiind la Ierusalim și celălalt la Vatican. Drumul Sfântului Iacob ce se ține de 1000  și ceva de ani, este un drum parcurs de papi, de președinți de tară, de miniștii, de sportivi de performanță, de actori, inclusiv actori de la noi au fost. Cristi Iacob împreună cu Marian Râlea au jucat pe Camino. Au mers cu decorul după ei. Este fabulos ce se întâmplă acolo, extraordinar. Sub energia căii lactee se străbate Spania, de la Est la Vest, până la malul oceanului, până la kilometrul zero, până la Finnistere, unde pe vremuri se zicea că acolo se începe pământul. 


În 2006, am avut o ruptură de ligament încrucișat și menisc. Eram într-un moment de apogeu al carierei mele. În urma acestei povești, mi-am dat calul, n-am mai putut să schiez, să patinez, să zbor, să alerg, s-a schimbat viața mea la 180 de grade. Și a trebuit să găsesc o variantă, după o lungă perioadă de revizuire a mentalului. A fost foarte greu, sunt o fire energică și plină de dorință de mișcare. A trebuit să găsesc îndeletniciri și sporturi care să-mi aducă satisfacție, în așa fel încât să nu forțez foarte mult genunchiul. Și ce puteam să fac? Să înot și să merg pe jos. 


Prin 2008, am primit la teatru radiofonic, în interpretarea lui Florian Pitiș, cartea lui Paulo Coelho, „Jurnalul unui mag” și am zis „trebuie să-l fac”. Acela a fost momentul în care am făcut cunoștină cu această poveste. De atunci încolo, am început să mă documentez. Toate cărțile care apăruseră până atunci, am sunat oamenii, pentru că există un fan club al pelerinilor. 


Am vorbit cu Petre Roman, care a făcut o bucată de drum. Am vorbit cu Cristi Iacob. Pe toți cei care au făcut Camino, m-am apucat și i-am sunat să văd cum e și ce se întâmplă.  Am vrut să plec pe Camino în 2011, dar când am fost la un control medical și am aflat ce probleme de sănătate am, a trebuit, obligatoriu, de pe o zi pe alta, să mă operez. Nu aveam voie să pornesc la drum decât după un an de zile”, a dezvăluit Mihaela Tatu în cadrul Interviului cu Georgiana Ioniță.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel