Petiție și strigăt de ajutor. Artișii din străinătate luptă pentru a salva industria Muzicala

Data actualizării: | Data publicării:
Ed Sheeran, foto instagram
Descriere foto: Ed Sheeran, foto instagram

Ed Sheeran și Sir Paul McCartney se numără printre artiștii care solicită ajutor financiar din partea Guvernului

Ed Sheeran și Sir Paul McCartney se numără printre artiștii care solicită un ajutor financiar din partea Guvernului. Petiția este pentru a preveni pierderea locurilor de muncă, în cazul în care concertele nu pot reveni în program anul acesta sau anul viitor. 

Scrisoarea deschisă a fost trimisă către Biroul de Cultură Britanic, mai exact domnului Secretariat ”Oliver Dowden”. La finalul scrisorii au fost semnături din partea vederelor precum: The Rolling Stones, Sam Smith, Liam Gallagher, Coldplay, Little Mix și Eric Clapton.

Scrisoarea a fost  publicată sub forma unei campanii pe Twitter cu trupe, fani și companii de producție inductriale, sub hashtagul #LetTheMusicPlay. 

Scrisoarea solicită un calendar clar și condiționat pentru redeschiderea locurilor fără distanțare socială, un pachet cuprinzător de sprijin pentru afaceri și ocuparea forței de muncă plus  scutirea de TVA pentru vânzările de bilete.

Liam Gallagher, fostul lider al Oasis, a declarat:

„Concertele uimitoare nu se întâmplă fără o echipă uimitoare în spatele scenei, dar toate vor rămâne fără locuri de muncă, cu excepția cazului în care vom putea reveni acolo, făcând ceea ce ne place”.

Emily Eavis, care organizează Glastonbury, a declarat că locurile și festivalurile se confruntă cu provocări financiare disperate.

„Dacă guvernul nu intensifică și nu susține artele britanice, am putea pierde pentru totdeauna aspecte vitale ale culturii noastre”, a spus ea.

Dl Dowden, secretarul pentru cultură, a scris pe Twitter:

"Înțeleg anxietatea profundă a celor care lucrează în muzică și dorința de a vedea date fixe pentru redeschidere. Fac presiuni pentru aceste date și o să vă ofer o hartă clară de viitor, în acest sens. Aceste decizii sunt foarte dificile cu privire la viitorul distanțării sociale, despre care știm că a salvat vieți”.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel